Kennel Tamilan Japaninpystykorvat

Mia Hautala
Ojahuhtalantie 19
29600 Noormarkku
(Pori)
FINLAND

Email: mia.hautala@gmail.com

Ajankohtaista 2023

Uusimmat uutiset löydät Facebookista

PENTUJA suunnitteillaPikauutiset

Tamilan Umi-Chan uusi
FI JMVA EE JMVA

Tamilan Aamuhalla uusi
FI JMVA EE JMVA

Joutsenvaaran Aurinkoinen Ahku uusi
EE MVA


LUE LISÄÄ FB:stä

Päivitetty/Update 20.11.2023

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:561995 kpl

Uutisia 

28. Joulukuuta, 2006
Aika rientää ja pennut lentävät pesästään. Huomenna lähtee viimeinen pentu "Rasmus" omaan kotiinsa Kotkaan. Sitten on jälleen talossa hiljaista. Onneksi Pinja tyttönen jää meitä ilahduttamaan ja hänen kanssaan alkaakin sitten tapakasvatuskoulu. Pinja vaikuttaa oppivaiselta ja terhakalta tyttöseltä. Istumaan meno jo opittiin muutamalla harjoituskerralla.

Tulevat pentusuunnitellmat julkaistu. Katso pentuja sivu.   

21. Joulukuuta, 2006 
Eilen pennut kävivät eläinlääkärin tarkistuksessa. Kaikki oli kunnossa. Pennuille laitettiin myös mikrosirut joista eivät olleet moksiskaan. Reissussa kamalinta taisi olla autoilu. Mutta eiköhän aika ja harjoittelu tee heistä kelpo autoilijoita ja pahoinvointikin loppuu. Nori (Tamilan Ice Angel) on nyt virallisesti intti. Nina laittoi eilen minulle viestin, että FCI:stä oli tullut Kans Mva vahvistuskirje ja diplomi.

18. Joulukuuta, 2006
Aika rientää ja pennut kasvavat. Ikää nyt jo 6 viikkoa ja meno on sen mukaista. Pennut ovat hyvin kehittyneitä jä jämäköitä. Tyttö painoi kuusi viikoisena 1660g, pojat 1810g, 1820g ja 2260g. Pennuista uusia kuvia niiden omalla sivulla (U-pentue).

 vuolasvirta_3.jpg  
9. Joulukuuta, 2006
Yksi kasvatusurani upeimpia hetkiä oli Helsingin messukeskuksen Kv näyttelyssä kun sain ilolla ja kunnioituksella vastaanottaa arvostetun Vuolasvirtapalkinnon.

 

KIITOS kuuluu Teille kasvattieni omistajat jotka teitte palkinnon saamisen mahdolliseksi.

 

Galleriassa kuvia tapahtumasta.

 


 
7. Joulukuuta, 2006

Pennuista uusia kuvia U-pentueen sivuilla.  Pennut kuvissa 4,5vko. Pennut ovat aika kölliköitä jo! Painot olivat 4 viikkoisina 1100-1400g välillä. Pinjalle avattu oma sivu

5. Joulukuuta, 2006
Tamilan Sir Winter Wind ilmoitteli, että oli käynyt polvitarkastuksessa ja polvet on 0/0. Hieno juttu!

1. Joulukuuta, 2006
Uutta ulkoasua Japanilaisissa väreissä. Pennut kasvavat kovasti ja meno alkaa olemaan jo kovaa. Jalat toimivat mainiosti ja pienet terävät hampaatkin ovat puhjenneet. Uusi kuva pennuista U-pentueen sivulla.

kimi_1v.jpg

21. Marraskuuta, 2006
Jyväskylän Kv näyttelyssä
Pekko pärjäsi hienosti ollen Pu-3.
Oonan ja Oton vauvat kasvavat kohinalla! Isoin poika hipoo jo 900g lukemia! Ikää on nyt kaksi viikoa ja silmät ovat auenneet. Ulkomaailma alkaa heti kiinnostamaan ja haparoivia
askeleita jo koitetaan ottaa. Tosin masut
ovat aika painavat =) Kaikille pennuille on löytynyt oma koti. Tyttö jää meitä kotiin viihdyttämään ja tulee tuntemaan kutsumanimenään Pinja.  


 Kuvassa Kimi (Tamilan Sir Winter Wind) 1v. Lisää kuvia galleriassa.

15. Marraskuuta, 2006
Siskokset Iines ja Siiri (Tamilan Sweet Shamrock ja Tamilan Starry Flame) kävivät eilen polvitarkastuksessa, molemmilla terveet 0/0 polvet.

14. Marraskuuta, 2006
Pennut ovat saaneet nimet ja U-pentueelle avattu oma sivu. Pennut kasvavat todella huimaa vauhtia. 1 viikon iässä painot olivat 450g-560g välillä! Pentujen omalla sivulla uusi kuva palleroista.

oonan_ja_oton_vauvat.jpg 

9. Marraskuuta, 2006
Tässä Oona ja päivän ikäiset pienokaiset.

 

 

 

 

 

 

7. Marraskuuta, 2006
Sähköposti osoitteeni muuttuu, tavoitat minut osoitteesta:  mia . hautala @ gmail . com (välilyönnit pois) vanha osoite poistuu kokonaan käytöstä vuoden loppuun mennessä.
Pennut kasvavat kuin "rikkaruoho". Kaikilla jo painot läheteneet hienosti nousuun, isoimman pojan painaessa jo liki 300g! Pennut ovat hyvin jänteviä ja elinvoimaisia. Oona äiti hoitaa lapsiaan suurella rakkaudella. Pigmenttiä näyttää tulevan odotusteni mukaisesti sillä nenät alkavat olemaan jo mustat!

4.-5. Marraskuuta, 2006
välisenä yönä syntyi Oonalle ja Otolle 3 potraa urosta (245g 228g ja 202g) sekä 1 narttu 200g. Synnytys sujui hyvin ja pennut sekä äiti voivat hyvin. Yksi uros etsii vielä omaa kotia.

31. Lokakuuta, 2006
Talvi on saapunut. Koirat ja emäntä nauttivat jäisestä maasta ja lumesta. Oonan H-hetki lähestyy. Viikon vaihteessa odotamme perheenlisäystä. Vatsa on iso ja Oonakin jo odottaa, että pääsee siitä eroon.  

2. Lokakuuta, 2006
Oonan raskaus on varmistunut =) Nyt vain odotellaan H-hetkeä.

27. Syyskuuta, 2006
Tämän vuoden näyttelyt alkavat olla osaltamme ohitse. Viime viikonloppuna kävimme vielä Eckerössä näyttelyssä ja samalla tutustumassa Ahvenanmaahan. Näyttelyistä tuomisena "Pekolle" cacib ja Vsp. Oona sai "tyytyä" vara-Cacibiin ja pn-3 sijoitukseen. Oona oli tuomarin mielestä vahvemman puoleinen ;)
Nyt siis jäämme Oonan kanssa näyttelytauolle mammaloman merkeissä. Viikonpäästä saamme tietää onko perheenlisäystä tulossa. Pidetään peukut pystyssä.
Kuva-galleryssä kansiollinen kuvia mukavasta Eckerön reissustamme. Kiitos Mirja, Tuija ja Jari mukavasta matkaseurasta.

5. Syyskuuta, 2006 
Oona kävi "kyläilemässä" Oton luona onnistuneesti. Jos onni on myötä niin pentuja odotetaan syntyväksi viikolla 44. Katso lisää pentuja sivulta.


pekko_int.jpg26. Elokuuta, 2006  
Tänään Hämeenlinnan näyttelyssä kennel Tamilan sai vuodelle 2006 toisen Kansainvälisen valion, kun "Pekko" Tamilan Quick´Silver sai viimeisen valionarvoon oikeuttavan Cacibinsa. Pekolla ikää 2v ja 4kk joten voimme olla saavutukseen erittäin tyytyväisiä! Myös "Oona" Tamilan Only One sai Cacibin Vsp:n kera ja on nyt Cacibia vaille Int Mva. Viimeinen Cacib saa vielä odotuttaa ensi kesään, sillä Oonan juoksu alkoi ja nyt toivomme perheenlisäystä loppu syksylle.

Kuvassa Kans (vahvistusta vaille)&Fin&Est&S Mva Estv-06 Tamilan Quick´Silver
Onnea Mirja ja Jaakko! Ja Kiitos pojan mahdollisuudesta päästä todellakin näyttelykoiraksi!

21. Elokuuta, 2006
Kotisivuni ovat saaneet uuden ilmeen ja osoite on myös vaihtunut. Mikäli olette linkittäneet sivuni vaihdatteko ystävällisesti osoitteen oikein. Kiitos.

Mirjan kanssa teimme matkan Tallinnan voittajanäyttelyyn ja tulokset olivat hienot! "Pekko" Tamilan Quick´Silver Valioluokan Eri1 Pu-1 Cacib Rop EstV-06 sekä "Oona" Tamilan Only One avoimenluokan Eri1 Pn-1 sert Est Mva Cacib Vsp EstV-06. Matkaamme täydensi vielä kolmas Eestin voittaja kun matkakaverimme Buhund oli Rop.
Kiitos Mirja ja Tuija mukavasta matkaseurasta. Otetaan joskus uusiksi.

pekko_estv.jpg


EstW-06
Fin&Est&S Mva
Tamilan Quick´Silver

oona_est_mva.jpg


Est Mva EstW-06
Fin Mva
Tamilan Only One

nori_1.jpg13. Elokuuta, 2006
tänään sain Ninalta
iloisia uutisia Latvian kamaralta.
"Nori" Tamilan Ice Angel Latvian Kv näyttelyssä
Vak Eri1 Pn-1 sert Lv Mva Cacib Kans Mva Vsp! Onnea Nina ja Nori!

Uusi Kansainvälinen muotovalio
(Vahvistusta vaille)
Fin&S&Lv Mva
Tamilan Ice Angel
Om. Nina Rimpinen

 

Eilen 12.8. olimme Raision kaikkienrotujen näyttelyssä. Pekko valioluokan Eri 1 pu-2, Neea Avoimen Eri 1, Peppi yllätti iloisesti vuoden näyttelytauon jälkeen olemalla valioluokan Eri 2 Pn-2 sekä Nori valioluokan Eri 3 pn-3. Lisäksi esitin Rop kasvattaja luokan.

 oona_vsp_japsienerkkari_2006.jpg TAMILAN ONLY ONE erikoisnäyttelyn 2006 VSP

15.Heinäkuuta, 2006
järjestettiin Suomen japaninpystykorva yhdistyksen 25v. juhlanäyttely Järvenpäässä. Oona loisti jälleen hienosti olemalla paras narttu ja vsp! 16.7 kävimme Helsingin näyttelyssä jossa voittoputki jatkui Oonan ollessa Vsp ja "Pekko" Tamilan Quick´Silver pokkasi Rop ruusukkeen. Pekko poika kävi Ruotsissa Gällivaressa näytillä 2.7. ja toi tuliaisena kotiin koko potin ollen Pu-1 Rop sert cacib ja saa näin lisätä meriitteihinsä myös Ruotsin muotovaliotittelin. Onnea Mirja ja Jaakko sekä Kiitos Vähätalon Kirsille joka Pekon näyttelyyn otti mukaansa. Samana päivänä kotimaassa Oona oli Tammelan ryhmänäyttelyssä Rop ja kuuman päivän päätteeksi sijoittui vielä ryhmässä toiseksi!

jkc_oonavsp06.jpeg9. Kesäkuuta, 2006
Helsingissä Suomen kennelliiton ja Japanin kennel klubin yhdessä järjestämässä japanilaisten rotujen erikoisnäyttelyssä Oona räjäytti potin ollen 50 nartun joukosta kaunein! Muutkin kasvattini saivat kaikki laatuarvostelussa erinomaisen ja kasvattajaluokkani nousi hienosti toiseksi kahdeksasta ryhmästä ja sai kunniapalkinnon. Kaikkiaan näyttely oli upea kokemus. Japseja oli paikalla ennätys määrä ja henki näyttelyssä oli hieno. Mielenkiintoista oli saada myös japanilainen arvostelu kaavake koirasta.
Tamilan Only One JKC erikoisnäyttelyn VSP
sekä tuomari Mr Kuroki Akio Japani