Kennel Tamilan Japaninpystykorvat

Mia Hautala
Ojahuhtalantie 19
29600 Noormarkku
(Pori)
FINLAND

Email: mia.hautala@gmail.com

Ajankohtaista 2023

Uusimmat uutiset löydät Facebookista

PENTUJA suunnitteillaPikauutiset

Tamilan Umi-Chan uusi
FI JMVA EE JMVA

Tamilan Aamuhalla uusi
FI JMVA EE JMVA

Joutsenvaaran Aurinkoinen Ahku uusi
EE MVA


LUE LISÄÄ FB:stä

Päivitetty/Update 20.11.2023

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:562004 kpl

Uutisia 2009

 

merry20christmas.gif

16.12. Näyttelykauden päätös
Voiko tämä vuosi enää upeammin päättyä kuin menneenä viikonloppuna Helsingin tuplavoittaja näyttelyissä kävi! Tamilan Urban Royal "Vili" sinetöi tämän vuoden menestyksen pokkaamalla molempien päivien voittajatittelit! Lauantaina Vili oli Vsp ja sunnuntaina laitettiin vielä paremmaksi ja oltiin Rop! Vili saa lisätä nimensä eteen nyt FiV-09 ja PmV-09 tittelit. Kerrassaan UPEAA! Kiitos kaikille onnitteluista!

C.I.B Fi&Se&Ee&Lv Ch EeW-09 FiW-09 NordicW-09
Tamilan Urban Royal

 vili_v09.jpg

Nyt rauhoitumme joulun valmisteluun ja odotukseen ja toivotamme kaikille oikein

Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta
Merry Christmas and a Happy New Year

joulunkellot.gif

 

9.12. Samin menestys Tanskassa jatkuu
Tamilan Voodoo Man "Sami" BOB SPK Christmas exhibition 5.12.09
and Club champion! Congratulations Annette!

 


vasemmalla "Sami" Tamilan Voodoo Man Club Champion 5.12.09
Tuomari Saija Juutilainen

picture.jpg

tikku_lyhyt.jpg

 

ecco3_281109.jpg
Chezzay´s Echo of Eros marraskuussa-09

30.11. Jyväskylän ja Turun Kv näyttelyt
Viikko sitten kisattiin Jyväskylän näyttelyssä Elina Haapaniemen arvostelussa. Japseja oli ilmoitettu peräti 39 kappaletta. Tuomarin linja oli tiukka ja vain 7 japsia oli Eri:n arvoinen. Yksi näistä Tamilan Vroom Vroom, joka kisasi ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, 10pv yli 2v iässä. Vihtori nappasi heti eka yrityksellä valionarvoon oikeuttavan Sertinsä pu-3 sijalla, hurjasti onnea Vihtorille ja omistajille!

Viime lauantaina oli Turun Kv näyttely. Matkassa mukana Ecco. Ecco kisasi nuorten luokassa toiveena Cacib. Sijoitus oli pu-2 sert ja vara-cacib joka ehkä voi muuttua oikeaksi Cacibiksi.

Vähätalon Kirsi otti Eccosta muutamia kivoja kuvia, kiitos Kirsille! Kuva-albumissa lisää kuvia.

tikku_lyhyt.jpg

 

diva_11vkoa_paa.jpg9.11. Tanskan voittaja
Sain iloisia uutisia Tanskasta. Tanskassa asuva Ch Tamilan Voodoo Man oli Tanskanvoittaja näyttelyssa Vsp ja sai Tanskanvoittaja-09 tittelin cacibin kera.

Congratulations Annette and Sami!

 

Sadulta sain Divasta (T. Yesterdays Dream) pari uutta kuvaa. Sievä on 11 viikon ikäinen tyttö.

 

<- Tamilan Yesterdays Dream "Diva"

 

 

 

tikku_lyhyt.jpg

5.11. Näyttelymatka Latviaan
Viikko takaisen Seinäjoen Kv näyttelyn H-tulos Eccolla muuttui jälleen erinomaiseksi, kun matkasimme Lehdon Riikan kanssa Latviaan Riikaan 2x Int näyttelyihin. Automme oli verrattain täynnä, kun kokoonpano oli 4 japsia, 2 springeriä ja 2 ihmistä. Mutta hyvin mahduttiin, kun naisen logiikalla soviteltiin :).
Matka sujui kaikinpuolin mallikkaasti, ilman mitään ongelmia. Hotellivalinta oli mitä parhain ja matkaa siitä näyttelypaikalle oli vain 10min ajomatkan verran. 
Japseille kotiin tuomisena Rop, 2x Vsp, 3x Cacib 3xSert 3xJun-sert, 2x Latvian muotovaliotitteli, 2x Latvian juniorimuotovaliotitteli sekä "Vili" Tamilan Urban Royal saa lisätä nimensä eteen nyt Kansainvälisen Muotovalionarvon tittelin! Katso tarkemmat tulokset täältä. Kiitos Riikka mukavasta matkaseurasta, otetaan joskus uusiksi.


Hotelimme edustalta illan hämärtyessä

elefanttihotel.jpg

tikku_lyhyt.jpg

14.10. Talo on hiljentynyt
Tänä aamuna oli hiljaista herätä, kun kaikki pennut ovat lähteneet omiin koteihinsa. Ihana "Katto Kassinen" alis Tamilan Yankee Yuppie "Rico" muutti viime perjantaina Heinolaan. 2 vuoden odotus palkittiin ja viimein Oonan ihastuttava poika on Tiinan hellittävänä. Tsemppiä teille sinne tämän pikku miehen kanssa.

Eilen aamuna oli "Noisyn" vuoro lähteä omalle pitkälle matkalleen. Noisy muutti aina Norjaan asti. Hienosti oli pojan lento sujunut; reipas ja iloinen poika pääsi ehjänä Haugesundin lentokentälle monen tunnin matkaamisen jälkeen. Noisy eli Tamilan Xtra Unique Echo Boy asuu kennel Jasam´s :ssa Hannen omistuksessa. Onnea Hannelle tämän varsinaisen touhuli pennun kanssa,

Good luck Hanne with this Georgeous puppy boy!

tikku_lyhyt.jpg

8.10. Pennut maailmalle
Niin se aika kuluu ja pienet koiranalut matkaavat omiin koteihinsa. Seitsemästä pennusta 5 on jättänyt jo synnyinkotinsa. Onnea teille matkaan ja pidetään yhteyttä! Oonan tyttö "Diva" muutti sijoitussopimuksella Terttilään ja toivottavasti tulevaisuudessa jatkaa Tamilan sukua. Tsemppiä ja kärsivällisyyttä Sadulle tämän pienen rasavillin tytön kanssa. Velipoika "Roni" T. Yam Yam jäi kotinurkille ja varmasti jatkossa näemme pojan myös näyttelykehissä. Kotona meitä muutaman päivän viihdyttää vielä Oonan pikkupoika "Rico" ja Pinjan poika "Noisy".
Y-pennuista otettu uusia kuvia, hauskoja karvapalleroita etenkin nuo pojat, täällä kuvia.

Tamilan Xtra Unique Echo Boy "Noisy" 7.5 viikkoa
owner: Hanne N. Ånensen, Norway, kennel Jasam´s

tamilan_xtra_unique_echo_boy_7_weeks.jpg

tamilan_xtra_unique_echo_boy_7_weeks1.jpg

tikku_lyhyt.jpg

18.9. Terveystuloksia
Tamilan Vanessa May:n lonkka- ja kyynärkuvaustulokset ovat saapuneet kennelliitosta. Kelpaa tytön tepsutella, kun kyynnärät ovat 0/0 ja lonkat A/A =)

31.8. Kesän viimeinen näyttely
Viime lauantaina kävimme tämän kesän viimeisessä näyttelyssä Tervakoskella. Matkassa mukana Vili, Ecco ja Roosa. Vili korjasi jälleen potin hienosti olemalla Rop cacibin kera. Ecco se menestyy karvattomuudesta huolimatta, tuloksena Pu-2 ja serti. Roosan on loputkin karvat kadonneet ja tuloksena tällä kertaa vain Eh1. Nyt jäämme 2 kuukauden ansaitulle näyttelytauolle ja pentuja hoitamaan.

Pennut kasvavat hienosti ja molemmille pentueille avattu omat sivut. Täältä löytyy X-pentue ja tässä Y-pentue. Nimien keksiminen oli haasteellista, kun vuorossa hankalat kirjaimet mutta ihan mukavia nimiä mietintämyssy tuotti =)

tikku_lyhyt.jpg

Chezzay´s Echo of Eros ja Tamilan White Rose EE jCh Balt jV-09 Tallinna 22.8.09

ecco_tallinna_09_3.jpg roosa_tallinna_09_2.jpg

23.8. Baltian voittaja näyttely Tallinnassa ja vahvistus koiraperheeseemme Norjasta
Eilen lauantaina olin Viljasen Mirjan kanssa Tallinnassa Baltianvoittaja-09 näyttelyssä. Mukana Ecco ja Roosa sekä toiveena saada viimeiset junnusertit. Tulihan sieltä kaikki mitä tahdoimme, molemmat saivat siis junnu-sertit ja ovat nyt Eestin juniorimuotovaliota ja kaupanpäälle tuli vielä Baltian juniorivoittaja titteli! Ecco oli lopulta neljän uroksen joukosta Pu-2 ja Roosa Vsp. Rop koiraksi valittiin upea Vihtori alias Tamilan Vroom Vroom, joka sai ensimmäisen ulkomaan cacibinsa ja saa lisätä nimensä eteen BaltV-09 tittelin! Vihtorin sertistä ei harmi kyllä ole hyötyä, koska pojalla ikää alle 2 vuotta. Onnea Emma-Sofia! Samana päivänä Suomessa Tamilan Universal King nappasi Kouvolan näyttelystä Rop-rusetin, onnea Outi!

Viime torstaina Vähätalon Kirsin kanssa ajelimme Helsinkiin hakemaan uutta perheenjäsentäni. Minulle saapui Norjasta aivan ihastuttava 2kk ikäinen japsi tyttö Jasam´s Magic Girl to Tamilan. Monivaiheisen tulliodotuksen jälkeen viimein klo 10 aikaan illalla sain pienen itselleni. Ei olisi pennusta uskonut, että se oli matkustanut lähes vuorokauden, vaikka tuli vain Norjasta, niin reipas, iloinen ja puhdas se oli. Myöhään yöllä ajelimme vielä Äetsään, jossa on Mandyn sijoituskoti. Yhdessä Anne-Marin kanssa päätimme, vaikka kello oli paljon niin pennun oli parasta päästä heti suoraan omaan kotiinsa niin ei mene pikkuisen pää pyörälle. Mandy on kotiutunut jo hienosti ja perheen kissa on kiva leikkikaveri ja isosisko Cindykin on jo todennut että parasta tuota on kestää, kun näyttää taloon jäävän ;)

mandinhaku200809_4.jpg
Mandy saapuu Cargon säilytyksestä. Oli siinä Kirsillä ja minulla naurussa pidättämistä kun oikein trukilla piti pentu tuoda =) taisi kyllä kuskillakin olla hauskaa.

mandinhaku200809_1.jpg
Onnellinen ensitapaaminen. Mandy oli niin reipas ja iloinen pitkästä matkasta huolimatta. Thank you Hanne this lovely girl!

Valitettavasti Oonan pieni pentu ei jaksanut taistella hyvästä alusta huolimatta ja kuoli perjantai aamuna. Ehkä näin on kuitenkin parempi. Kuitenkin kannatan sanaa luonto karsii heikot yksilöt pois.

 

tikku_lyhyt.jpg

20.8. Oonan pennut syntyneet
Oonan ja Montyn pennut syntyivät myöhään yöllä 18.8. Pitkä mutta helppo synnytys sujui hyvin. Tuloksena 3 poikaa ja yksi tyttö. Tyttö painoi syntyessään 165g, pojat 175g ja 206g. Yksi pojista on kovin pieni, syntymäpaino vain 83g. Pieni "tulitikkuaskin" kokoinen supermies kuitenkin vielä sinnitelee ja taistelee elämästään. Paino ei ole vielä lähtenyt nousuun mutta muuten ihmeen pirteä pikkuinen on. Katsotaan mitä tuleva tuo tullessaan.

17.8. Pentuja ja uusi valio
Lauantaina 15.8. Pinjan ja Eccon pennut näkivät päivänvalon. Synnytys sujui hienosti ja kolme viimeistä pentua tuli kuin "liukuhihnalta" 25 minuutin sisällä! Tuloksena kolme potraa poikaa 207g, 218g ja 222g säkä muhkea tyttö 239g. Pinja nauttii pienokaisistaan suurella äidinrakkaudella ja kaikkien painot ovat lähteneet jo hienosti nousuun. Emon maitobaari toimii.... päivän ikäisenä tyttö painoi jo 260g =)

Näyttelyn merkeissä viikonlopun aikana mittelöivät Vihtori ja Rasmus. Vihtori (T. Vroom Vroom) lauantaina Ikaalisten ryhmänäyttelyssä Pu-4 vara-sertin kera sekä Rasmus (T. Universal King) Joensuun kr näyttelyssä Pu-1 serti ja Rop, Rasmukselle tämä oli kolmas serti mutta valionarvo ei tällä vielä tullut, koska samalta tuomarilta oli jo serti. Seuraavana päivänä Tamilan sai sitten 18. valionsa, kun Rasmus sunnuntaina Joensuun int näyttelyssä pokkasi Pu-3 sijalla viimeisen sertinsä ja sai Fi Mva tittelin. Onnea Outille ja kiitos kun näyttelit pojan valioksi, nopeastihan se kävi; 4 näyttelyä, 4 sertiä 2x Rop ja kerran Vsp!

Nyt odotamme Oonan pentuja syntyväksi...

14.8. Ikimuisttoinen vierailu Japanista
Viime tiistaina saimme kunnian vastaanottaa kotiimme kaukaisia vieraita, kun Japanilaiset Suomen vieraamme kävivät tutustumassa koiriini ja kotiini. Pari tuntia vierähti nopeasti valokuvia ja koiria katsellessa ja kahvipöydän ääressä mukavia jutellessa. Kiitokset Kirsille ja Airille kun mahdollistitte tämän vierailun. Tässä kuva koko joukosta; olemme Kirsi, Airi ja minä saaneet juuri heidän lahjoittamansa NSC-yhdistyksen takit.

Markus, minä Kirsi, Airi sekä japanilaiset vieraamme
Mr Shigeru Shiba, Mrs Eiko Toyoshi, Mrs Izumi Meguro,
Mrs Fumie Sato ja Mrs Chifuyu Oda
(sylissä Peppi ja Pinja)

mialla09.jpg

Sukutaulujen ja koirieni valokuvien tutkimista olohuoneessamme

2009_nsc_mialla2.jpg

 

tikku_lyhyt.jpg

 

nscsuomi09_junwuros1.jpg
Chezzay´s Echo of Eros
Nippon Special 9.8.09 VG 1 Exellent male 3

11.8. Erikoisnäyttely ja NSC:n Nippon Spitz Show
Viime viikonvaihde vierähti Inkoon maisemissa helteisen sään hellimässä ilmassa. Lauantaina oli yhdistyksen pääerikoisnäyttely ja sunnuntaina epävirallinen NSC:n Nippon Spitz show Japanilaisin säännöin (laatuarvostelu asteikko very good tai good ja ainostaan luokkavoittaja jatkoon). Lauantaina tuomaroi Marja Talvitie ja sunnuntaina Mr Shigeru Shiba & Mrs Eiko Toyoshi Japanista.

Koirani ylsivät hienoihin tuloksiin. Lauantaina Vili nappasi valioluokan voiton ja oli lopulta pu-2, Ecco yllätti kesäturkissaan sijoittumalla pu-3 ja serti! Roosa ylsi bikineissä Eri2 tulokseen.
Päivän päätteeksi oli vielä mukavia epävirallisia kisoja,  joissa saatiin mukavia sijoituksia.

Sunnuntaina kisattiin NSC:n omilla näyttelysäännöillä. Parhaimpaan tulokseen ylsi Ecco voittamalla junioriluokan ja lopulta exellent uros 3.  Tunne oli upea, kun kaulaani ripustettiin mitali =)

Katso tarkemmat tulokset täältä >>>

Molempina päivinä näyttelyn jälkeen illastettiin ja jutusteltiin. Kiitos kaikille mukana olleille ihanasta viikonlopusta!

Täältä löytyy kuvia koirieni osalta >>>  photos kennel Melinas and Kirsi Vähätalo, thank you Nadia, Spencer and Kirsi.

Lauantaina Vihtori (Tamilan Vroom Vroom) mittelöi Turun kaikkien rotujen näyttelyssä Esko Nummijärven kehässä pu-2 sijalle sertin kera sekä Tamilan Universal King ylsi Mäntyharjun näyttelyssä Maija Mäkisen kesässä Rop:ksi ja näin Rasmukselle 2. serti heti peräkkäisestä näyttelystä. Eiköhän se kolmaskin pian tule =)

tikku_lyhyt.jpg

 

3.8. Kotikisat Porissa
Viikonloppuna oli Porin kv näyttely. Omat tytöt eivät enää päässeet näytelmiin isojen masujen kanssa ja Ecco poikaa ei tullut ilmoitettua, kun oli ilmottautumishetkellä aivan kalju. Matkassa siis vain Vili. Vili tuli 1½ kk:n kesäloman jälkeen pyörähtämään kehässä ja mukaan näyttelystä lähti jälleen Rop rusetti cacibin kera. Näytelmän jälkeen poika lähti takaisiin saareen mökkeilemään ja nauttimaan kesästä. Puunataan sitten taas seuraavaa kertaa varten, vapaalla nautitaan elämästä meressä kahlaten ja hiekassa möyrien =)
Vihtorista tuli Porin näyttelyssä täyden kympin poika, kun plakkariin pläjähti 10. serti. Upeaa!!

20.7. Oulun tuplanäyttely
Menneenä viikonloppuna olimme Oulun kansainvälisessä tuplanäyttelyssä. Menestys oli Tamilan koirilla jälleen kerran todella upeaa, putsasimme pöydän sanan mukaisesti kokonaan. Katso tarkemmin tuloksista.

Tässä lauantain taidonnäyte Pinjalta            Ja tässä poseeraa Vihtori sunnuntaina,
isossa kehässä                                            joka pääsi hienosti 8 parhaan joukkoon

mia_ja_pinja.jpg
Tamilan Unique Princess
Oulu Kv 18.7 ROP/BOB

emma_ja_vihtori.jpg
Tamilan Vroom Vroom
Oulu Kv 19.7. ROP/BOB


photos: Minna Nurmela

täällä muutama kuva lisää >>>

tikku_lyhyt.jpg

 

10.7. Polvitutkimus
Chezzay´s Echo of Eros "Ecco" kävi eilen virallisessa polvitarkastuksessa. Tuloksena terveet 0/0 polvet.

9.7.
Tamilan Only Special muisti kuvilla kasvattajaa, mukava kuulla pojasta. Oulussa nähdäänkin näyttelyn merkeissä reilun viikon päästä.

tamilan_pepi09_1.jpg

tamilan_pepi09.jpg

  

  

  

  

  

  

  

  

  

   Fin Mva Tamilan Only Special keväällä -09

6.7. Näyttelyviikonloppu
Menneenä viikonloppuna oli Tamilan edustusta kahdessa näyttelyssä, Kokkolassa ja Hyvinkäällä. Itse olin Kokkolan näyttelyssä, siellä parhaimpaan suoritukseen ylsi Tamilan Vroom Vroom ollen Vsp ja sai jo toisen Cacibinsa! Onnea jälleen Emma-Sofialle ja perheelle, Vihtorista on kehittynyt suorastaa upea poika! Ecco-poika on nyt täysin karvaton mutta mukavasti tuli silti pu-sijoitus. Pinja loisti Pn-2 sijalle vara-cacibin kera. Hyvinkäällä arvosteli Marja Talvitie, joka on pitänyt viimeaikoina tiukkaa eh-linjaa. Tamilan kasvatit olivat kuitenkin tuomarin mieleen ja sekä Rop että Vsp olivat kasvattejani. Vsp:ksi sertin kera ylsi lähes uusi kasvo kehässä U-pentueen poika Tamilan Universal King, onnea Rasmus ja Outi! Rop:ksi tuomari kruunasi nuoren tytön Roosan eli Tamilan White Rosen ja näin Roosa sai toisen sertinsä. Hienoja tuloksia jälleen =)

22.6. Ruotsin matkoja kaksin kappalein
Vihdoin ehdin istahtaa koneelle ja päivityksiä tekemään. Loma on takana ja se meni kyllä totaalisesti reissaamiseksi. 11.6. iltana lähdimme koko perheen voimin yhdistetylle loma/näyttely reissulle Ruotsiin. Koiria matkassa oli Vili ja Pinja. Matkaa Tukholmasta Uumajaan kertyi kokonaista 650km mutta ajo sujui joutuisasti ja lapsetkin jaksoivat matkan aivan upeasti. Mökkimme sijaitsi Uumajassa First campin leirintäalueellä. Käytössämme oli upea mökki täysvarustuksin. Siellä kelpasi lomailla upeissa maisemissa.
Näyttelyitä reissuun mahtui kaksin kappalein, puolen tunnin ajomatkan päässä Vännaksessa oli lauantaina kansainvälinen näyttely ja sunnuntaina kansallinen kaikkien rotujen näyttely. Vili nappasi jo heti lauantaina sertin ja tuli Ruotsin muotovalioksi pu-2 sijalla. Cacib jäi harmittavasti vara-Cacibiksi mutta eiköhän se toinen ulkomaan Cacib joskus saada. Pinjalla oli tuomarin mielestä liian pehmeä turkki ja sijoituksena ainoastaan avoimenluokan 1/2. Jännitettävää sunnuntaille siis jäi. Sunnuntaiaamu oli kostean sateinen, mutta urheasti silti koko perhe lähdettiin näyttelyyn. Sieltä se tuplapotti sitten tuli, Vilin ollessa Rop ja Pinjan Vsp sertin kera ja näin Pinjakin sai Ruotsin muotovalion arvon =)
Maanantai iltana oltimme takaisin kotona kunnes keskiviikkoiltana matkasin jälleen kohti Ruotsia. 

                                                 Bed&Breakfast Tomasdahl jossa yövyimme 
                                                    Sadun kanssa toisella Ruotsin reissullani        

tomasdal_200609.jpgTällä kertaa astutusmatkalle Oonan kanssa. Reissussa seuranani oli Taskisen Satu. Vanhasta kokemuksesta reissumme sujui joutuisasti mukavien juttujen lomassa. Kilometrejä tuli paljon niinpä yövyimme pari yötä Ruotsissa. Satu oli bongannut meille aivan ihastuttavan hostellin vain 14km:n päästä Kannibalen´s kennelistä. Itse astutus onnistui hienosti ja nyt toivomme, että tärppäisi. Monty (Kannibalens Brave sir Robin) oli aivan ihastuttava poika joka omaa super ihanan luonteen, kauniin pään ja mahtavan turkin.
Kiitos Sadulle mukavasta reissusta sekä kiitos myös Christinalle ja Michaelille mukavista päivistä. Täällä jotain kuvia matkasta.

Many thanks to Christina and Michael for all and also to owners of Tomasdal Vandrahem!

S Ch Kannibalen´s Brave Sir Robin 

monty_190609_2.jpgmonty_190609_3.jpg

 

Koti Suomessa juhannuksena oli perinteinen juhannusnäyttely Rovaniemellä. Tamilan edustusta ylläpiti Vihtori. Hienosti pitikin sillä Vihtori oli Maija Mäkisen arvostelemana pu-2 sertin kera ja Vihtori sai plakkariin myös ensimmäisen Cacibinsa! Onnea Emma-Sofia ja perhe.

Tanskanmaalla Sami (Tamilan Voodoo Man) on valioitunut heti 18kk täytettyään! Sami sai myös ensimmäisen Cacibinsa ollen kovassa kisassa (16 japsia) Vsp.
Congratulations Annette and Sami! I am so proud.

Myös Pinja on astutettu ja loppukesästä meillä toivottavasti on talo täynnä pentuja =)

 

tikku_lyhyt.jpg

Tallinna 6.-7.6.09
2xEEV-09 2xEEjV-09 2xsert 2xEE Mva 2xCacib 2xRop, 2xVsp
4xjun-sert 2xRop-juniori 2xVsp-juniori

viron_nayttely09_1.jpg

 

vili_tallinn09.jpg10.6. Näyttelymatka Tallinnaan
Menneenä viikonloppuna tein Viljasen Mirjan kanssa varsin menestyksekkään näyttelymatkan Tallinnaan. Lauantaina oli Eestin voittaja näyttely, jossa tuomarina entinen japsikasvattaja Japanista ja sunnuntaina oli 5-ryhmän näyttely.

Kotiin matkasi neljä Eestin voittajaa, kaksi uutta Eestin muotovaliota, läjä junnu-sertejä ja pari Cacibia! Katso tarkemmat tulokset täältä.

kuvassa tuore Eestin muotovalio ja voittaja vm.09
Tamilan Urban Royal

 

 

 

tikku_lyhyt.jpg

 

vihtori2.jpg
30.5. Ee&Lt&Lv&Balt jMva LtjV-09 Tamilan Vroom Vroom "Vihtori"
Venäjällä Viipurin näyttelyssä Eri1 Pu-1 sert Rop Ryp-1!!!
Onnea Emma-Sofialle ja perheelle pojan upeasta näyttelymenestyksestä!

 

tikku_lyhyt.jpg

 

voitto_koirat_09.jpg
Helsingin näyttelystä voitot kotiin,
vasemmalla Ecco, Roosa ja oikealla Vili ja Pinja

 

25.5. Voittoisa näyttelyviikonloppu
Viime viikonvaihde meni näyttelyiden merkeissä. Lauantaina olimme Raumalla ja sunnuntaina Helsingissä. Vili on saanut jo mukavasti turkkia takaisin ja heti tuloksiakin tulee. Lauantaina Vili oli hienosti jälleen rotunsa paras ja sunnuntainakin mukavasti pu-3 Cacibin kera. Lauantaina urosten serti tuli kasvatilleni Vihtorille, joka olikin jo Vihtorin 4. Serti. Mukavasti poika on miehistynyt viime näkemästäni =)
Sunnuntaina tulikin sitten oikein jättipotti, kaikki mahdollinen tuli kotiin tuomisena; Rop, Vsp, 2x Cacib ja 2x Serti ja Rop-juniori. Pinja loisti kauneimmaksi ollen siis Rop ja sai Cacibin, joka vihdoin toi Kansainvälisen muotovalionarvo-tittelin! Kertyihän niitä Cacibeja jopa 11 kappaletta! Roosa avasi serti-tilinsä pn-2 sijalla häviten vain äidilleen. Ecco valittiin parhaaksi urokseksi ja nappasi 4. sertinsä. Näyttelyssä jaettiin myös Rop-junior-titteli joka tuli Eccolle. Aika poika Ecco on, kun ikää on 10kk ja taskussa jo 4 sertiä, joista kaksi on tullut urosten voitolla inttinäyttelyistä. Ensi viikonlopun pidämme lomaa ja laulamme suvivirren lakkautettavassa kyläkoulussamme ja aloitamme lasten kanssa kesäloman. Siitä seuraavana viikonloppuna suuntaammekin sitten kohti Tallinnan voittajanäyttelyä 4 koiran voimin.


Rauman Rop Tamilan Urban Royal ja Vsp Didashi

raumalla_09.jpg

 

tikku_lyhyt.jpg

 

vihtori3.jpg

17.5. Haminan näyttely
Sain iloisen viestin Haminan näyttelystä. Nuori poika Vihtori 18kk (T.Vroom Vroom) päihitti koko porukan Soile Bisterin kehässä olen Rop ja samalla Vihtori sai kolmannen sertinsä Suomesta. Vihtori on tänä vuonna neljäs eri Tamilan koira joka nappasi Rop-ruusukkeen. Mukavaa huomata, että kehissä pyörii useampi Rop:in arvoinen kasvattini =)

 

Tamilan Vroom Vroom
SERT ROP Hamina 17.5.09   ->
tuomari: Soile Bister
Onnea Emma-Sofia ja perhe!

tahti.gif

 

 

 

tikku_lyhyt.jpg


kennel Tamilan BIS-2 kasvattaja Mouhijärvi 2.5.09
vas. T. Urban Royal, Unique Princess, Only One, White Rose

tamilanbis2.jpg

 

3.5.Aurinkoinen päivä näyttelyssä
Eilinen päivä vierähti Mouhijärven ryhmänäyttelyssä auringon hellimässä säässä. Mukavia tuloksia jälleen, Ecco nappasi jo kolmannen sertinsä ja Vili sijoittui pu-luokassa kolmanneksi. Ensi kertaa junnuluokassa esiintyvä Roosa sai heti mukavasti laatuarvostelusta erinomaisen ja sijoittui pn-luokassa neljänneksi vara-sertin kera. Esitin vielä kasvattajaluokan, joka oli Rop-kasvis ja päivän kruunasi sen sijoittuminen isossa kehässä Bis-2:ksi. Katso tarkemmat tulokset ja sijoitukset täältä. Eccosta uusia kuvia sen omalla sivulla ja galleryssä. Kiitos Kirsille ja Suskulle kivoista kuvista sekä Kirsille matkaseurasta ja Suskulle onnittelut tuplapotista =).

Vihtorista myös uusia kuvia sen omalla sivulla.

tikku_lyhyt.jpg

26.4. Menestys jatkuu...
Eilinen Vaasan Kv näyttely toi meille taas kotiin tuomiseksi läjän rusetteja. Ecco-poika räväytti ja näytti vanhemmille konkareille vieden koko potin ollen Rop! Ikää pojalla vasta 9kk, eka Cacibikin olisi jo saatu, jos näin nuori sen saisi ottaa. Eccolla nyt siis kaksi virallista näyttelyä takana ja 2 sertiä taskussa! Isossa kehässä käytiin tekemässä kunniakierros ja hyvää harjoittelua nuorelle pojalle. Ecco esiintyi oikein mallikelpoisesti, vaikka musiikki pauhasi ja kova häly muutenkin. Tämä poika ei pienistä hätkähdä.
Vili on karvansa menettänyt mutta mukavasti kuitenkin pu-sija. Pinja päihitti nartut ja oli siis Vsp Cacibin kera, vielä uupuu viikko ajasta ensimmäiseen cacibiin niinpä Int titteli odotuttaa meitä vielä.

Kiuruvedellä samana päivänä mittelöi Vihtori Pekka Teinin kehässä pu-3 sijalle vara-sertin kera. Arvostelu oli ollut hieno vailla moitetta. Yön aikana oli Vihtori vahvistunut niin, että tänään Lahdesta irtosi vain Eh2 tulos ;)

Vihtorin silmät on myös nyt tutkittu ja täysin terveiksi todettu, kiitos tästä Emma-sofialle ja perheelle.

tikku_lyhyt.jpg

 

 
Ilmajoen ryhmänäyttely 18.4.09
Suomenajokoira Saana Bis-1 ja Tamilan Unique Princess Bis-2
tuomari: Esko Nummijärvi

ilmajoen_nyttely_002.jpg

19.4. Voiton juhlaa....
Eilinen päivä Ilmajoen näyttelyssä oli todellinen menestys. Ecco 9kk esiintyi ensimmäistä kertaa junioriluokassa ja tuloksena luokkavoitto laatuarvostelulla erinomainen ja ensimmäinen serti! Vili taipui pu-2 sijalle; eihän sitä aina voi voittaa ;) Kehässä pyörähti myös ensikertalaien Vanessa joka sai mukavasti Eh1, vaikka ei suostunut nostamaan häntäänsä ylös kehässä. 
Viimeisenä muttei huonoimpana kehään astui Pinja joka korjasikin sitten koko potin ollen Marja Talvitien arvostelemana Rop. Monen tunnin odottamisen ja palelemisen jälkeen pääsimme ryhmäkehään. Ryhmän katsoi myös Marja Talvitie, joka piti Pinjasta niin paljon, että sijoitti sen RYP-1:ksi!!! Mahtavaa! Se on niin harvinaista herkkua, kun japsi sijoittuu ryhmässä. Bis-kehässä Esko Nummijärvi sijoitti suomenajokoiran ykköseksi Pinjan ollessa Bis-2. Kyllä kelpasi ajella takaisin kotiin auto täynnä palkintoja, eikä enää yhtään harmittanut aamun ikävä ajokeli eikä päivän palelu kylmässä hallissa.

Tänään oli Jämsän ryhmänäyttely, jossa Roosa esiintyi viimeistä kertaa pentuluokassa ollen Rop-pentu. Pekko ylsi ilman pohjavillaa pu-3 sijalle.

roosa_85kk_2.jpg
Rop-pentu Jämsä 19.4.09 Tamilan White Rose

 

tikku_lyhyt.jpg

 

13.4. Uutta ilmettä
Pientä piristystä kotisivuille uudella bennerilla. Kiitos tästä hienosta taideteoksesta kuuluu Satu Taskiselle, Kiitos Satu!

Vihtori kävi pyörähtämässä tänään Ruoveden näyttelyssä Marja Talvitien kehässä. Poika sai kaikinpuolin hienon arvostelun mutta tuloksena kuitenkin tällä kertaa "vain" eh1 sijoitus.

22.3. Vihtori valloittaa maailmaa
Vihtori (Tamilan Vroom Vroom) oli tänään valloittamassa Latvian kamaraa. Hyvinhän siellä meni ja kotiin tuomisena LV jMva ja Balt jMva tittelit Rop-juniorin ja Kp:n kera! Onnea jälleen Emma-Sofialle ja perheelle, mihin kaikkeen se poika vielä yltääkään, kun ikää on nyt vasta 16kk.

vihtori_1.jpg

Est<&LV&Balt jMva LTjV-09 Tamilan Vroom Vroom
om. Emma-Sofia Virtanen

tikku_lyhyt.jpg

 

 

tamperekv09_ropvsp1.jpg

Tampere Kv 14.3.09 tuomari Rodney McDowell
VSP Saarnion Kin´Youbi ja ROP Tamilan Urban Royal

15.3. Roppeja, valioita, voittajia 
Takana aivan mahtava näyttelyviikonloppu. Pinja (Tamilan Unique Princess) lähti torstai iltana Lehdon Riikan matkassa kohti Liettuaa. Siellä oli lauantaina Liettuan voittaja näyttely ja sunnuntaina kansainvälinen näyttely. Tulokset olivat kerrassaan upeita. Lauantaina Pinja korjasi koko potin ollen Rop saaden Sertin Cacibin ja tuli Liettuan muotovalioksi ja Liettuan Voittajaksi vm. 2009. Eikä sunnuntainakaan paljon huonommin mennyt Pinjan ollessa paras narttu Sertin ja Cacibin kera, uroksen ollessa lopulta Rop. Samaisessa näyttelyssä oli mukana myös Vihtori (Tamilan Vroom Vroom). Vihtori oli molempina päivinä Rop-juniori ja saaden juniori-sertin. Lauantaina Vihtorista tuli myös Liettuan juniori-muotovalio ja sai juniori-voittaja tittelin. Onnea jälleen Emma-Sofia ja perhe! Sekä suuri Kiitos Riikalle joka mahdollisti Pinjalle tämän matkan. Vaikka Pinjalla olisi nyt vaadittavat Cacibit Kansainväliseen Mva arvoon sitä ei vielä tullut, koska päiviä ensimmäisen ja viimeisen Cacibin välillä ei ole vielä tarpeeksi. Mutta nyt meillä on mahdollisuus huhtikuun jälkeen ottaa se vastaan mistä maasta tahansa.

Täällä koto Suomessa me kisasimme Tampereen kv näyttelyssä launtaina. Näyttelyyn oli ilmoitettu mukava määrä koiria, 37 kpl. Tuomari oli saapunut Irlannista. Vilillä tuntuu olevan nyt putki päällä sillä jälleen Vili oli Rop ja sai Cacibin! Ecco oli Rop-pentu ja ensikertalainen Roosa selvisi Vsp-pentu pallille kolmen narttupennun joukosta. Pekkokin oli pitkästä aikaa näyttelyssä ja ylsi mukavasti pu-4 sijalle. Lopuksi esitin vielä kasvattajaluokan, josta tuli Rodun paras luokka. Kerrassaan upea päivä jälleen. Tarkemmat tulokset näyttelytuloksissa.

tamperekv09_ropvsppentu1.jpg
Tampere Kv 14.3.09
ROP pentu Chezzay´s Echo of Eros ja VSP pentu Tamilan White Rose
 

 

Tamilan Unique Princess  Liettua 14.-15.3.
2xCAC 2x Cacib LT MVA LT-Winner 2009 BOB

liettua_palkinnot2.jpg

 

tikku_lyhyt.jpg

 

11.3. Vuosikokous Lempäälässä
Viime sunnuntaina oli Japsi yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous. Kokouksessa oli paljon asioita ja päivä vierähtikin lähes puolille öin ennenkuin olin kotona. Jalostustoimikunta ja hallitus saivat uudet kokoonpanot.
Minä jatkan edelleen jalostustoimikunnassa jonka koenkin mieluisaksi. Kiitos kaikille minua äänestäneille.
Perinteisesti kokouksessa palkittiin myös viimevuoden voittoisimmat valkohuiskut. Onnea kisassa pärjänneille ja erityisesti Suskulle (kennel Agrarium) jolle vuosi 2008 oli huikean menestyksen vuosi ja toikin japsikisassa läjän voittoja.

Mukavasti Tamilan huiskutkin menestyivät vaikka hiljaisemman vuoden vietimmekin. Tässä tulokset meidän osaltamme:
Tamilan Vroom Vroom Vuoden 2008 japsipentu 2. sija
Tamilan Urban Royal Vuoden 2008 japsiuros 3. sija
Tamilan Unique Princess Vuoden 2008 japsinarttu 5. sija
kennel Tamilan Vuoden 2008 japsi-kasvattaja 4. sija.
Tamilan Only One Vuoden 2008 jälkeläisnarttu 3. sija
Tamilan Isabel de Emiro Vuoden 2008 jälkeläisnarttu 8. sija
Tamilan Ice Angel Vuoden 2008 jälkeläisnarttu 10. sija

Onnea ja kiitos kasvateilleni omistajineen!

Näin myös Roosa tyttösen sunnuntaina ja oikein sievä tyttö hänestä on kasvanut. Kiitos Sadulle kuvista, Roosan ja Eccon galleryssä pari kuvaa lisää.

 

 roosa_080309_1.jpg
     Tamilan White Rose 7kk
ecco_080309_2.jpg
Chezzay´s Echo of Eros 8kk

 

 

23.2. Rauman näyttelyssä Tamilan juhlaa
Eilen kävimme Rauman ryhmänäyttelyssä. Tuomarina toimi Paula Heikkinen-Lehkonen. Minulla olikin matkassa oikein 4 koiraa ja lisäksi Vihtori oli myös ilmoitettu näyttelyyn. Ensimmäisenä kehään astui Ecco-poika joka teki ensi esiintymisensä. Hienosti se menikin; upealla arvostelulla tuli Rop-pentu ruusuke ja poika esiintyi oikein hienosti. Lopulta kotiin tuomisena tuli vielä Vilille Rop-ruusuke, Pinjalle Vsp-ruusuke ja lisäksi esitin rodun parhaan kasvattajaluokan. Vihtori oli mukavasti pu-4 vara-sertin kera. Olipa mahtava päivä kerrassaan =) Vili pääsi isossa kehässä vielä semifinaaliin mutta ei ihan 4 parhaan joukkoon sitten yltänyt. Katso tarkemmat tulokset tuloksista.

Tässä vielä Eccon ensimmäinen arvostelu:
Erittäin kaunis, hyvin kehittynyt hyvärakenteinen nuori uros. Erittäin kaunis pää. Tummat silmät ja pigmentti. Pienet oikeinsijoittuneet korvat. Erinomainen rakenne. Upea puhtaanvalkea tuuhea hyvin hoidettu turkki. Hännän kärki kiertyy voimakkaasti. Erinomaiset raajojen kulmaukset. Tiiviit pyöreät käpälät. Takaliikkeet hieman kapeat. Esiintyy reippaasti ja itsevarmasti. Ei tarvitse kasvaa isommaksi. Vaikuttaa jo hyvin valmiilta. Erittäin viehättävä kokonaisuus.

 

tikku_lyhyt.jpg

 

ecco_raamit.jpg16.2. Ecco 7 kuukautta
Aika kuuluu nopeasti! Ecco poika täytti 7.2. jo 7 kuukautta. Ensi viikonloppuna onkin ensimmäinen näyttely. Eccon galleryssa muutama kuva lisää.

Amiran pennuista toinen tyttö peruutuksen takia vapaana, katso lisää pentuja sivulta.

Tanskanmaalla Sami (Tamilan Voodoo Man) kisasi vain 2pv yli 15kk ikäisenä avoimessa luokassa international  Fredericia DKK show:n näyttelyssä tuloksena hienosti; 1.open class, 2.best male, cert, res-cacib! Congratulations again Annette and Sami!

9.2. Keuruun näyttely
Eilen ajoin kaameassa kelissä Keuruun näyttelyyn. Takaisin tuloa hidastutti jo muutenkin hirveän ajokelin lisäksi superleveä erikoiskuljetus jota ei päässyt ohittamaan ja matkani taittui 50km:n ajan noin 40km/h nopeudella. Onneksi mieltä lämmitti Rop-ruusuke, joka oli tullut näyttelystä mukaan. Myös Vihtorin toinen serti tuotti iloa niin minulle kun Vihtorin perheelle! Katso tarkemmat tulokset täältä 

 tikku_lyhyt.jpg

Tamilan Unique Princess
Sert Cacib Fi Mva Turku int 25.1.09

tamilanpinja6_18052008.jpg26.-27.1.
Turun kansainvälinen näyttely 
Sunnuntai aamuna kello soitti jo klo 04 ja suuntana Turku ja Turun kv näyttely. Matkassa mukana Vili, Pinja ja Oona. Myös kasvattini Vihtori oli ilmoitettu näyttelyyn.
Päivä oli kerrassaan upea, kaikki 4 kasvattiani saivat luokkavoiton laatuarvostelulla Erinomainen. Lopulta pisimmän korren veti Oona ollen Rotunsa kaunein. Oonaa huvitti esiintyä ja korvatkin oli jopa esillä =) Pinja tytär tuli hienosti heti toiseksi saaden viimeisen sertinsä ja on nyt siis Suomen muotovalio. Lopuksi esitin vielä Rodun parhaan kasvattajaluokan kp:n kera ja hienolla arvostelulla. Katso tarkemmat tulokset täältä. Kiitokset jälleen koirien esittämisavusta, omat kädet kun ei millään riitä kaikkien koirien esittämiseen yhtäaikaisesti.
Ensi viikonlopun olemme vapaalla ja sitten seuraavana viikonloppuna olisi vuorossa Keuruun näyttely.

tamilankasvis_tku08.jpg

Tamilan Rop-kasvattaja Turku Kv
vas. T.Urban Royal, T.Vroom Vroom, T.Only One, T.Unique Princess 

Roosasta (T. White Rose) pari uutta pääkuvaa Roosan omalla sivulla ja galleryssä. Tyttö nyt 5½kk ja oikein sievältä näyttää. Kiitos Mirja.
Myös sisaruksista Iineksestä ja Siiristä tupsahti postiini eilen kuvia. Niitä löytyy gallerystä (kasvatteja kansiosta, T. Starry Flame & Sweet Shamrock) Kiitos Marketta kuvista!

 

tikku_lyhyt.jpg

 

Tamilan Urban Royal
Sert Vsp Fi Mva Teuva 17.1.09

vilii_240808.jpg19.1.2009 näyttelykausi on avattu, uusi  Suomen muotovalio
Viime lauantaina kävimme avaamassa tämän vuoden näyttelykauden Teuvan ryhmänäyttelyssä. Tuomarina toimi Elina Tan-Hietalahti. Tuomari piti totutun tiukkaa linjaa. Koiramme pärjäsi kuitenkin hienosti. 
Ensimmäisenä kehään astui Tamilan Vroom Vroom, Vihtori sai hyvän arvostelun mutta tuomari tiputti palkintosijaa eh:ksi huiskivien etuliikkeiden takia, toivotaan Emma että Vihtorin liikkeet iän myötä tiivistyvät =). Seuraavana oli Vilin (T. Urban Royal) vuoro. Vili ei huomannut minun jännitystäni vaan esiintyi todella upeasti, tuloksena luokkavoitto Eri:llä, pu-1 ja viimeinen serti heti eka yrittämällä ja näin Vilistä tuli Suomen muotovalio! Tuomari kehui ja ihaili erityisesti Vilin kaunista päätä ja korvia.
Sitten tuli tyttöjen vuoro. Pinja (T. Unique Princess) tuli ½ vuoden näyttelytauon jälkeen kehään vielä hieman keskeneräisessä turkissa pentujen jälkeen. Pinja oli hieman hämillään tilanteesta mutta mukavasti kuitenkin esiintyi ja tuloksena Eri2 pn-2 ja vara-serti eli ihan vielä ei Pinja saanut valio titteliä. Oona oli pn-3. Lopuksi esitin vielä Rodun parhaan kasvattajaluokan kunniapalkinnon kera.
Kiitoksia kaikille onnitteluista ja kiitos myös koirien esittämisavusta. Ensi viikonloppuna suuntaamme kohti Turun näyttelyä.

Tamilan Vroom Vroom terveystulokset saapaivat kennelliitosta: lonkat ovat A/A ja kyynärät 1/0. Hyviä tuloksia, kiitos Vihtorin perheelle näistä tutkimuksista.

 

tikku_lyhyt.jpg


 

5.1.2009 Uusi vuosi
Jälleen on yksi vuosi takana ja uusi aluillaan. Viime vuonna meillä oli näyttelyrintamalla hiljaisempaa, loppu vuoden lomailimme lähes kokonaan. Vuosi toi kuitenkin hienoja tuloksia koirillemme. Tavoitteeksi olin asettanut saada Pinjalle 3 cacibia ja ne tulivat ja pari ylimääräistäkin. Sisarukset Vili ja Pinja menestyivät hienosti niissä näyttelyissä joissa kävimme, Vilikin (T.Urban Royal) sai 2 cacibia ja ehkä tänä vuonna suuntaamme ulkomaillekin. Melkein viikon mittainen näyttely turneemme Ruotsin mv-näyttelyyn oli hieno ja kaikinpuolin onnistunut

V-pentueen nuoret pojat ovat menestyneet hienosti näytelmissä. Tanskan maalla Sami (T.Voodoo Man) ja Suomessa veli T.Vroom Vroom, molemmilla nuorukaisilla on jo sertejä ja Vihtori sai loppuvuodesta Est Jmva tittelin.

Pentuja syntyi viime vuonna 1 pentue, Tamilan W-pentue Pinjalle, joka on viides sukupolveni, tästä tietysti piti ainokainen tyttö jättää omistukseen sukua mahdollisesti jatkamaan.

Koiraperheemme sai alku syksystä uuden jäsenen, kun Ecco-poika (Chezzay´s Echo of Eros) Ruotsista liittyi joukkoomme. Ecco on kotiutunut mainiosti ja on todella rakastettava pakkaus.

Tänä vuonna koitamme taas kiertää näyttelyitä, Eccolle joitain tuloksia ja Pinja ja Vili kokeilevat valioitumista. Jokunen ulkomaanmatkakin kenties olisi suunnitelmissa.

Mukavia terveystuloksia mennyt vuosi toi myös tullessaan, joka ilahduttaa aina kasvattajaa.

Tässä vielä vuoden 2008 saavutukset ja tulokset:

 • Tamilan Unique Princess lonkat A/A kyynärät 0/0 polvet 0/0
  9x sert 2xRop 3xVsp 6xCacib EstW-08 Est-Cac Swe-Cac
 • Tamilan Urban Royal lonkat A/A kyynärät 0/0 polvet 0/0
  3xRop 4x sert 2xCacib
 • Tamilan Vroom Vroom polvet 0/0
  9xRop-pentu 1xSert 3x jun-Cac Est Jmva 3x Rop-jun 1xRop
 • Tamilan Voodoo Man Bis-Baby Bis-junior-4 2x sert Rop Vsp Tanskassa
 • Tamilan True Love Boy polvet 0/0 Lonkat A/A kyynärät 1/1
  vara-sert
 • Tamilan Vanessa May polvet 0/0
 • Tamilan Ice Angel Agilyn Rotumestari -08 

Kasvattini Tamilan Namby-Pamby on saanut pentuja, lisää pentu-sivulla.

W-pentueen lapsista pari uutta kuvaa
Tamilan White Yuki ja Tamilan White Rose 4.5kk (Väpä ja Roosa)

 

vapa_5kk_1.jpg
roosa5kk_3.jpg 

 Toivotamme kaikille onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta

uusivuosi_1.gif