Kennel Tamilan Japaninpystykorvat

Mia Hautala
Ojahuhtalantie 19
29600 Noormarkku
(Pori)
FINLAND

Email: mia.hautala@gmail.com

Ajankohtaista 2023

Uusimmat uutiset löydät Facebookista

PENTUJA suunnitteillaPikauutiset

Tamilan Umi-Chan uusi
FI JMVA EE JMVA

Tamilan Aamuhalla uusi
FI JMVA EE JMVA

Joutsenvaaran Aurinkoinen Ahku uusi
EE MVA


LUE LISÄÄ FB:stä

Päivitetty/Update 20.11.2023

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:561992 kpl

Uutisia 2008


 

31.12. Iloisia kuulumisia
Sain eilen iloisen puhelinsoiton, kun kasvattini omistaja soitteli kuulumisia. Tintti (Tamilan Diamond Girl) juhli 30.11. 15-vuotissyntymäpäiviään ja voi edelleen mainiosti ja on vielä elämäniloa täynnä! Paljon onnea ikämummo Tintille!

Toivotamme kaikille oikein hyvää uutta vuotta!
We wish you all Happy New Year!

joulu_2008_2.jpg 

18.12. Terveystuloksia 
Vihtori (T. Vroom Vroom) on käynyt terveystutkimuksissa. Polvet ovat 0/0 ja lonkka- ja kyynärlausuntoja jäimme odottamaan hyvin mielin.

12.12. Pentusuunnitelmiin muutoksia
Oona aloitti juoksunsa pahimpaan mahdolliseen aikaan, tärppipäivät osuvat aivan joulun päiville ja astutusmatka on mahdoton toteuttaa. Niinpä odottelemme ensi kesään ja seuraavaan juoksuun. 

ecco1_0712080.jpg

8.12. Ecco 5kk
"Ecco" poika täytti eilen 5kk. Muutamia uusia kuvia pojasta. Korkeutta hänelä nyt noin 35cm ja painoa komeat 7.5kg. Tässä yksi kuva ja Eccon galleryssä lisää. Kiitos Kirsille kuvista.  

<- Chezzay´s Echo of Eros 5kk 

 

3.12. Uusi muotovalio
Vihtori (T. Vroom Vroom) kävi menneenä lauantaina perheensä kanssa jälleen Virossa näyttelyssä. Sillamäen näyttelystä poika nappasi Juk Eri1 Pu-2 Est Jun-CAC ja Jun-rop voitot. Serti oli Vihtorille kolmas niinpä Vihtori on nyt Eestin Juniori muotovalio! Onnea Emma-Sofia ja perhe sekä tsemppiä tuleviin näytelmiin.

26.11.
Ecco on saanut Suomen kansalaisuuden ja löytyy nyt myös Suomen kennelliiton tietokannasta. 

24.11. Talvi on saapunut
Eilen saimme tänne länsi-rannikollekin kunnon lumipeitteen. Koirilla on hauskaa =)

Tamilan Vanessa May on käynyt polvitarkastuksessa, tuloksena terveet 0/0 polvet.  

vihtori_tarto_rop.jpg10.10. Tarto Kv näyttely
Menneenä viikonloppuna Vihtori (T.Vroom Vroom) kävi perheensä kanssa Viron maalla Tarton Kv-näyttelyssä. Tulokset olivat upeat, Vihtori laittoi jopa "isoveljelleen" kampoihin ja otti koko voittopotin itselleen ollen Rop ja Rop-junnu sekä saaden toisen Eestin juniori-sertinsä. Onnea jälleen Vihtorille ja koko perheelle.
<- Tamilan Vroom Vroom
Rop ja Rop-jun Tarto kv 9.11.
 


6.11. synttärihumua
Viime päivinä on juhlittu Tamilan synttärisankareita. Peppi ja H-pentueen lapsukaiset täyttivät pyöreät 10 vuotta 3.11. ja siirtyivät mummo- ja vaari luokkaan. Eilen 5.11. U-pentueen lapset täyttivät 2-vuotta ja pääsevät kisaamaan seuraavalla kerralla näyttelyssä avoimeenluokkaan. 12.11. V-pentue täyttää 1v. Onnea kaikille päivänsankareille!

roosa_seisoo_08.jpgElohopea Roosasta muutama kuva. Tyttö on kuulemma mahdoton menijä, virtaa riittää ja kuvaaminen hankalaa. Mutta kyllä hän sen verran on malttanut pysyä paikallaan, että Mirja sai pari uutta kuvaa neidistä.

Mukavalta tytön alulta hän näyttääpi, kiitos Mirja kuvista! Tässä yksi ja Roosan galleryssä pari lisää.

<- Roosa 3kk
Tamilan White Rose 

 

 

Tamilan Urban Royal
Sert Cacib Rop Seinäjoki kv 25.10.08

vilii_240808.jpg27.10. Seinäjoen näyttely
Menneenä lauantaina kävimme Seinäjoen kansainvälisessä näyttelyssä. Japseja kisaan oli ilmoitettu 32kpl. Minulla oli matkassa Vili (T. Urban Royal) ja Oona (T. Only One). Lisäksi kasvattini Vihtori (T. Vroom Vroom) oli myös mukana kisassa. Vihtori astui kehään junnu-uroksissa ja tuloksena luokkavoitto laatuarvostelulla Eri. Seuraavana oli Vilin vuoro nuorissa, Vili olikin ainoa nuori ja sai eri:n ja tietysti luokkavoiton. Parasuros kehässä oli rivi hienoja uroksia mutta eniten tuomarin silmää mielytti meidän Vilimme ja niinpä Vili korjasi potin ollen lopulta myös Rodun kaunein saaden sertin ja cacibin! Vihtori oli vielä viiden parhaan joukossa mutta ei sitten enää ihan yltänyt 4 sijoitetun joukkoon.
Oona esiintyi kohtuullisesti tosin korviaan se ei suostunut näyttämään, lopulta tulos pn-4. Nyt vietämme loppuvuoden näyttelytaukoa ja palaamme kehiin ensivuonna.

 ruusuke_sert.gif  ruusuke_cacib.gif  ruusuke_rop2.gif

20.10. 
Ecco, Esko, Eko, Phalle...... Rakkaalla lapsella monta nimeä. Pojasta uusia kuvia omassa galleryssa, ikää nyt 15vko ja kokoa 31cm. Toivon mukaan kasvu alkaa hieman hidastua ettei ihan jättiläiseksi kasva. Ecco kiittää kummitäti-Satua hienosta kuvista.

29.9. Pennut maailmalla
Pennut täyttivät 7 viikkoa ja matka suuressa maailmassa poissa synnyinkodista on alkanut. Onnea matkaan kaikille vauveleille perheineen, ollaan yhteyksissä. 

  • Tamilan White Takeshi "Taku" asustaa Orimattilassa "isoveli" Turbon (T. True Loveboy) kanssa ja tulee näkymään myös näyttelykehissä.
  • Tamilan White Sakura "Nalle" muutti Kyröskoskelle Tuijan ja perheen silmäteräksi. Ehkä Nallekin näyttäytyy joskus kehässä.
  • Tamilan White Yuki "Väpä" muutti asustamaan Poriin nuoren omistajansa Johannan hoiviin. Väpä treenailee tulevaisuudessa agilityä ja pyörähtelee mahdollisesti näyttelykehissäkin.
  • Tamilan White Rose "Roosa" muutti sijoitussopimuksella Tarttilaan Mirjan hoiviin. Roosa tulee käymään näyttelyissä ja toivottavasti joskus jatkaa Tamilan sukua. 

Tanskanmaalla Sami (T.Voodoo Man) on taasen loistanut kehässä, nyt sijoituksena Rop ja Serti, ikää pojalla 10 kuukautta. Wonderful showresults Annette and Sami. I am so proud of him!

25.9. Uuusia kuvia pennuista
Vähätalon Kirsi kävi eilen jälleen napsimassa uusia otoksia pennuista. Kaikkia ei kuvaus huvittanut mutta jonkinlaisia kuvia vauvoista kuitenkin saatiin. Katso tästä. Huomenna menemme eläinlääkärin tarkastukseen ja sitten heidän onkin aika lähteä suureen maailmaan.
Myös Roosan sivu on päivitetty ja Roosalle avattu oma gallery.

22.9.
Menneenä viikonloppuna Hyvinkään koiranäyttelyssä Tamilan edustusta piti yllä Tamilan Vroom Vroom ja T. Quick´Silver. Vihtorille tulos eh2, kuulemani mukaan tuuli on vienyt pojan karvat mennessään. Pekko pojalla taasen oli ihan mukava päivä ja tuloksena valioluokan voitto laatuarvostelulla Eri ja lopulta pu-2. Kiitos Mirjalle kun pojan sinne kiikutit. Ja tietysti rapsutuksia myös Vihtorille.

Pennut täyttivät 6 viikkoa ja meno on sen mukaista. Pienet jalat tepsuttavat lujaa, hampaita pitää kokeilla kaikeen, välillä painitaan ja sanomalehdistä tehdään postimerkkejä ;) Pian heidän onkin aika lähteä omiin koteihin jossa heitä jo kovin odotellaan. Roosa muuttaa Otto-papan luokse Tarttilaan sijoitussopimuksella ja tulee näkymään varmasti myös kehissä.

15.9. Vihdoin pennuista uusia kuvia, poseeraus pöydällä ei heitä vielä oikein huvittanut, klikkaa tästä ja kurkkaa miltä 5 viikkoiset pallerot näyttävät. Myös Eccosta löytyy uusia kuvia Eccon albumista. Kiitos kuvausavusta Kirsille!
Vihtori (T. Vroom Vroom) pyörähti menneenä viikonloppuna 2 näyttelyssä, molemmista tuloksena tälläkertaa eh.

nori_s110708.jpg8.9. Agilityn rotumestaruuskisat
Agilityn rotumestaruuskisat pidettiin lauantaina Jyväskylässä. Muutaman vuoden tauon jälkeen "Nori" Tamilan Ice Angel sai mahdollisuuden osallistua kisaan. Nyt ei ollut juoksua tai pentuja masussa niin osallistuminen oli mahdollista. Hetihän "vauhtimummo" näytti kuka on kuka ja Nori kruunattiin Rotumestariksi vuosimallia 2008! Onnea Nina ja Nori!! Hienoa työtä!
<- Tamilan Ice Angel "Nori"
Agilityn Rotumestari 2008 

ecco_010908_1.jpg3.9. Pennun haku Ruotsista
Pitkä odotus on päättynyt, kun Chezzay´s Echo of Eros, kutsumanimeltään "Ecco" on vihdoin kotona. Lauantai-iltalaivaalla lähdin Taskisen Sadun kanssa kohti ruotsia hakemaan poikaa kotiin. Ruotsin puolella odotti pitkä ajomatka aivan toiselle puolelle Ruotsia. Ajomatka sujui joutuisasti ja ilman ongelmia. Vietimme yhden yön Eccon kasvattajan Mikaelan luona kunnes maanantaiaamupäivällä lähdimme tyytyväisinä ajelemaan pentu matkassa takaisin kohti koto Suomea. Ecco tuntuu varsinaiselta herra itsevarmuudelta ollen samalla rauhallinen ja oikein tasapainoinen pentu. Auto- ja laivamatka sujui hyvin ja uusi oma koti tuntuu jo tutulta. Kotiväki otti uuden tulokkaan avosylin vastaan. Peppi taitaa olla Eccon vara-äiti, siihen malliin se siitä huolehtiin. Satu saa kunnian olla Eccon kummitäti ;-)
Kiitos Sadulle kun lähdit mukaani poikaa hakemaan, mehän olemme pian jo tottuneita Ruotsin reissajia! Kiitos myös Vähätalon Kirsille tulkkaus- ja käännösavussa kieliongelmieni kanssa.

Tanskasta sain iloisia uutisia, Sami (Tamilan Voodoo Man) oli lauantaina näyttelyssä ja upeasti tuloksena Vsp ja ensimmäinen serti! Lisäksi Sami oli Rop-juniori ja upeasti vielä isossa kehässä BIS-4 Junior! Congratulations Annette to Sami´s first CAC and BIS placement! Wow!

samibis4.jpg

Tamilan Voodoo Man Bis-4 Junior in SPK Fuglebjerg 30/8-2008 Denmark
photo: Aya-San´s Pia Jensen

Pinjan pennut kasvavat ja meno alkaa lisääntyä. Ensimmäisiä suupaloja on jo maisteltu ihan oikeatakin ruokaa ja hyvin maistuu. Ensi viikonlopun aikana yritän ottaa uusia kuvia pennuista.  

25.8. Näyttelyviikonloppu
Menneenä viikonloppuna oli Valkeakosken ja Hämeenlinnan Kv näyttelyt. Valkeakoskella en ollut itse paikalla mutta kasvattejani oli edustettuna kaksi. Valiouroksissa kisasi Pekko (T. Quick´Silver). Pekkoa kiinnosti enemmän maan hajut kuin esiintyminen ja liikkuessa etujalat oli hapsottanut miten sattui ja tuomari rankaisi Pekkoa antamalla laatuarvostelussa vain Eh:n. Vihtori (T. Vroom Vroom) kisasi ensimmäistä kertaa Suomessa junioriluokassa, hieno ensiesiintyminenhän se oli, tuloksena paras uros 4 ja vara-serti kovatasoisessa urosjoukossa! Sunnuntaina Vihtori laittoi Hämeenlinnan kv näyttelyssä vielä paremmaksi ollen pu-2 ja saaden sen ihan OIKEAN SERTIN! Onnea Vihtori ja Emma-Sofia!
Minulla itsellä oli matkassa Hämeenlinnan näyttelyssä Vili ja Oona. Vili (T.Urban Royal) voitti luokkansa laatuarvostelulla erinomainen. Tuomari sijoitti Vilin parasuros luokassa "viidenneksi" ja saimme vastaanottaa myös vara-sert ruusukkeen. Oona (T. Only One) teki tapojensa mukaisesti kehässä hyppynäytöksen ja ylsi sillä sijalle pn-4. Pekkokin ryhdistäytyi edellisestä päivästä saaden tuloksen Eri3.  

Pinjan pennut täyttivät 2 viikkoa. Silmät alkavat avautua ja kävelläkin jo hieman koetetaan. Mutta enimmäkseen maistuu vielä uni ja etenkin ruoka. Painoa "pienokaisilla" 600-700g. Ovat olleet ruoka-aikana kotona =)

18.8. Näyttely ja pennut 1 vko
Tamilan Vroom Vroom "Vihtori" starttasi junioriluokassa kisaamisen Tallinnan kv näyttelyssä Virossa. Hienostihan se alkoi, tuloksena juniori-serti ja Rop-juniori. Isossa kehässä Vihtori oli poimittu vielä 6 parhaan joukkoon noin 30 koiran joukosta. Hienoa Emma-Sofia ja Vihtori!
Pinjan vauvat täyttivät 1 viikon, painoa on tullut rutkasti lisää, isoimman pojan ollessa jo 500 grammainen möllikkä eikä muutkaan paljoa perässä tule. Pigmenttiä on alkanut tulla mukavasti ja kaikki pennut ovat hyvin jänteviä. Täällä muutama otos viikon ikäisistä vauveleista. Pojille on myös keksitty nimet; Sakura= kirsikankukka, Takeshi= pieni soturi, Yuki= lumi ja kaikkien eteen W-pentueeseen viitaten lisäättiin sana White.

10.8. Pentuja
Pentujen tuoksu täyttää talon, kun 23. Tamilan pentue (3 urosta ja 1 narttu) näki päivänvalon perjantain- ja lauantainvälisenä yönä. Synnytys sujui erittäin hienosti ja pennut sekä emo voivat hyvin. Pinja hoitaa esikoisiaan suurella rakkaudella. Pentujen painot syntyessään oli: pojat 202g 163g ja 153g sekä tyttö 194g. Kaikilla on painot lähteneet jo hienosti nousuun. Narttu pennulla oli jo nimi odottamassa ja hän on Tamilan White Rose, kotoisasti Roosa. Pojille mietitään vielä nimiä. Lisää tietoja pennuista löytyy pentuja sivuilta. 

Sunnuntaina Vihtori, Tamilan Vroom Vroom päätti kisansa pentuluoksissa Saarijärven kr näyttelyssä ollen taasen Rop-pentu.
Vihtori napsi pentuluokasta yhteensä 11xKp ja 9x Rop-pentu ja Ryp-4 pentu! Toivottavasti yhtä hieno menestys jatkuu junnuluokissa! Onnea ja kiitos Emma-Sofialle ja perheelle pojan upeasta menestyksestä.

28.7. Porin Kansainvälinen näyttely
Lauantai päivä meni kotikisoissa Porin Kv näyttelyssä helteen hellimässä ilmassa. Helteestä huolimatta tulokset olivat hienoja. 
Kasvattejani matkassa oli 4.
Ensimmäisenä kehään astui pentuluokkaan jo hienosti kehäkäytöksen osaava Vihtori (Tamilan Vroom Vroom). Pentuja oli ilmoitettu 3 ja Vihtori oli ainoa joka sai Kp:n ja oli siis myös Rop-pentu. Onnea jälleen Emma-Sofialle ja perheelle.
Vili (Tamilan Urban Royal) kilpaili nuorissa uroksissa ja tuloksena Eri ja luokkavoitto. Lopulta kovassa kisassa Vili oli hienosti pu-2 ja plakkariin tuli yksi serti lisää ja vara-cacib. Vili se vaan komistuu kokoajan =)
Nartuissa kisasivat minulta äiti ja tytär; Oona ja Pinja. Pinjan luokassa kisasi 4 narttua, Pinja voitti luokan laatuarvostelulla eri. Saman teki Oona-äiti omassa luokassaan. Lopulta parasnarttu luokassa Oona tuli ykköseksi ja Pinja heti seuraavana toiseksi. Näin kotiin tuomisina oli Oonalle vsp ja cacib sekä Pinjalle serti ja vara-cacib!
Aurinko paisteli siihen malliin että illalla tuli kotiin joukko punanenäisiä ihmisiä, minulla oli matkassa mukana myös lapset Milja ja Mariia. Hyvin tytöt viihtyivät näytelmissä mukana ja apuakin heistä alkaa jo olemaan. Ovatko kenties tulevia handlereita =)

Sunnuntaina vietimme perheen kanssa mukavan päivän Tampereella Särkänniemessä huvitellen. Hyvä, että unohdin ilmoittaa Turun näyttelyyn johon oli alkujaan tarkoitus mennä.

 ruusuke_rpentu.gif  ruusuke_sert.gif  ruusuke_vcac.gif  ruusuke_sert.gif  ruusuke_vsp.gif  ruusuke_cacib.gif

 

23.7. Ruotsin matka 4.-9.7. ja muita kuulumisia
Lomat on nyt takanapäin ja arki alkanut.
Loman aikana teimme Taskisen Sadun kanssa näyttelymatkan Ruotsiin 4.7.-9.7. Lauantain ohjelmassa oli Circuit-show, sunnuntaina Maailmannäyttely, maanantaina erikoisnäyttely ja tiistaina epävirallinen japanilaisnäyttely. Jokaiseen näyttelyyn japseja oli ilmoitettu reilusti, erikoisnäyttelyyn jopa 137kpl. Minulla matkassa mukana Oona ja Pinja, Satu oli mukana turistina, kartturina, valokuvaajana ja "kenneltyttönä" =) Matka sujui kaikinpuolin mukavasti ja kotiin tuomisiakin oli.
Lauantain Circuit Show oli meidän paras päivämme. Näyttelyssä käytettiin mv-näyttelysääntöjä ja jatkoon pääsivät vain luokkavoittajat jotka olivat saaneet exellentin. Parhaasta nartusta kilpaili lopulta sertin voittanut, valioiden voittaja ja veteraani. Uskomatonta mutta minun molemmat tytöt Pinja ja Oona olivat mukana kilpailemassa tästä. Lopulta voiton vei kaunis veteraani narttu Rowleys Neon Flash. "Tess" on ollut ennenkin Oonan kanssa kilpailemessa vastakkain, tällä kertaa oli hänen vuoro voittaa. Congratulations Carina and Tess!
Kaksi ensimmäistä yötä yövyimme Magganin (kennel Noidens) tykönä. Thank you Maggan night place.
Circuit Show 6.7. tulokset:
Tamilan Unique Princess Nuo Exellent 1 CAC
Tamilan Only One  Val Exellent 1

Sunnuntaina oli vuorossa Maailmanvoittaja näyttely. Japseja ilmoittautunut 99 kpl ja tuomari oli saapunut Japanista asti. Tuomarin linja oli tiukka ja very goodia tuli paljon. Tuomari piti selvästi kevyemmisä koirista. Oona ja Pinja saivat molemmat kuitenkin ilokseni laatuarvostelussa exellentit, ja Pinjan sijoittuessa luokassaan kolmanneksi. Hieno saavutus tämäkin näyttelyssä jossa kisasi pohjoismaiden parhaimmisto. Maailmanvoittaja -08 ja Rop oli Englantilaisen minullekin tutun Nadia Woodhousen avoimenluokan uros GB CH UK CH TAWVALE SUBARASHII, congratulations Nadia!
Nadia näki myös kauan odottamana Pinja-tyttösen johon jo viime kesänä ihastui, edelleen oli Pinja hänen mieleinen =) 
Tukholmasta matkasimme Harjaröhön jossa meitä odotti mökki, 2 seuraavaa näyttelyä olikin aivan mökkimme vieressä. Maanantaina Ruotsin japsiyhdistyksen erikoisnäyttely ja tiistaina epävirallinen Nippon spitz show. Maanantain erikoisnäyttelyyn oli ilmottautunut siis huimat 137 japsia ja koirat oli jouduttu jakamaan 2 tuomarille. Tulokset olivat ihan mukavat, Pinja nuorissa 1/5 Hp ja Oona valio nartuissa hienolla arvostelulla 1/2 Ck ja lopulta pn-5 yli 60 nartun joukosta! Suomalaiseten riemulla ei ollut rajaa, kun Vsp viitta matkasi jälleen Suomeen nyt Agrarium Najimi No Naioksen "Nimon" saavuttamana. 
Maanantai iltana vietimme ensimmäistä kansainvälistä japaninpystykorvaihmisten tapaamista. Paikalla oli lähes 100 vierasta aina Japanista ja Italiasta asti. Suomalaiset pitivät hauskaa ja tuntui että meidän keskuudessa kävi suurin puheen sorina. Ja Aina välillä nostettiin malja suomalaisten koirien hienoille saavutuksille Ruotsissa.
Vähitellen väki väheni mutta pidot parani, keskiyön jälkeen joukko iloisia ihmisiä tanssi ja lauloi. Satu, Maggan, Björn, Siv ja minä olimme meidän mökkimme viimeiset juhlijat. Niin mukava ja hauska ilta =)

Tiistai aamuna oli sitten viimeisen näyttelyn vuoro. Tuomareita oli japanilaisin säännöin 2, jotka yhdessä katsoivat koirat. Laatuarvosteluna annettiin very good tai good ja jatkoon pääsi vain luokkavoittaja. Molemmat tyttöni saivat very goodit ja Oonan sijoittuessa vielä hienosti luokassaan toiseksi. Jälleen oli suomalaisilla syytä juhlaan, kun Nimo toisti edellisen päivän voittonsa! Onnea vielä Susanna ja Minni!
Mina ja Satu jäimme vielä Airin ja Kirsin kanssa yhdeksi yöksi Harjaröön muiden jo suunnatessa kohti kotejaan. Aikaisin keskiviikko aamuna ajelimme kohti satamaa ja matkamme kohti koti Suomea alkoi. Kotiin saavuin illalla 9 aikoihin onnellisena mutta väsyneenä matkasta. Myös koirat olivat väsyneitä ja nautivat päästessään omaan pihaan kirmaamaan.

Täältä löydät kuvia reissusta. Kiitos vielä Sadulle, Kirsille, Airille, Suskulle, Hennalle, Tinalle, Reetalle ja Päiville ja kaikille muilekin suomalaisille mukavista päivistä Ruotsissa! Thank you Maggan, Siv, Björn and Hanne the nice trip! Maybe we come next year again.

Koto Suomessa on kasvattini käyneet kehissä, tarkemmin tietoa näyttelytuloksissa. Erityisesti ilahduttavaa oli nuoren kasvattini Tamilan Vroom Vroomin "Vihtorin" menestys Helsingin pentunäyttelyssä, tuloksella Rop-pentu ja RYP-4. Onnea Emma-Sofialle!

Pinjan masu selvästi kasvaa ja pian meillä on pieniä pentupalleroisia odotettavissa.

Ensi lauantaina on vuorossa Porin kv näyttely ja syksyllä saatamme pyörähtää muutamassa näyttelyssä.

Suruakin on viime viikkoihin mahtunut, kun "Isa" Tamilan Isabel de Emiro alkoi äkillisesti voida huonosti. Tutkimusten tulokset olivat järkyttäviä, kun kuulimme että Isan aivoissa on kasvain ja mitään ei ole tehtävissä. Nyt Isamme nukkuu ikiunta Mirjan pihamaalla. Me kaikki Isa kaipaamme sinua ja sinun valloittavaa persoonallisuuttasi. Lapsesi ja lapsenlapsesi jatkavat muistoasi.

isa_paat.jpeg

In Memoriam
Fin Ch Tamilan Isabel de Emiro

"Nuku Isa kaunista unta, nyt on sun hyvä olla" 

Sinua kaipaamaan jäivät Mirja, Mia, Suvi, Tanja, Pekko, Otto, Nelli, lapsesi ja ystäväsi.

 

 

 

Tamilan Vroom Vroom Pu-2 pentu erikoisnäyttelyssä  

vihtori16.6. Erikoisnäyttely
Lauantaina kävimme Kuopiossa japaninpystykorvien erikoisnäyttelyssä. Vaikka matka oli pitkä niin täytyyhän sitä aina erikoisnäyttelyssä käydä. Jo perjantaina pakkasin auton ja lähdin liikenteeseen. Tampereelta Viljasen Mirja ja Taskisen Satu tulivat kyytiini. Auto oli tupaten täynnä; 6 koiraa ja 3 ihmistä kimpsuineen ja kampsuineen. Hyvin mahduttiin kun soviteltiin ja koiratkin käyttäytyivät hienosti vaikka oli 2 urosta ja kiimainen hyvän tuoksuinen tytteli samassa autossa. Yön vietimme Rauhalahden leirintäalueella pikkuruisessa mökissä.
Itse näyttely meni mukavasti. Tuomarina Norjalainen Anne Indergard. Kasvattejani oli näyttelyssä 5 joista Vihtori esiintyi pennuissa. Mitään suurempaa menestystä ei tällä kertaa tullut meille. Kaikki saivat kuitenkin laatuarvostelussa Eri:n johon olen oikein tyytyväinen, aika paljon tuomari jakoi kuitenkin eh:takin. Parhaiten pärjäsi Vihtori joka voitti isot pennut ja oli lopulta pu-2-pentu. Onnea Emma-Sofia! Hienoa nähdä miten koira pidetään upeassa kunnossa.
Kasvattaja luokkani oli 4. kp:n kera. Kiitos Satu ja Mirja mukavasta matkaseurasta! Onnea kaikille erikoisnäyttelyssä menestyneille.

Sunnuntaina kävimme sitten pyörähtämässä Forssassa kv näyttelyssä Marja Talvitien kehässä. Siltä toimme kotiin ison läjän rusetteja. Katso tarkemmat tulokset tuloksista.

Love oli meillä viimeviikolla kyläilemässä Pinjan iloksi. Pari oli hyvin rakastunut ja nyt toivomme että tulinen rakkaustarina tuottaa ihania vauvapalleroisia alkusyksystä. Kiitos Kirsi ja Marianne Loven kuskausavusta!

Vihtorista uusia hienoja kuvia Vihtorin sivulla.                      

                                             Otto ja Pinja Eestin voittajat vm. 2008,
                                              voittajien on helppo hymyillä

otto_rop_pinja_vsp-08_2.jpg2.6. Matka Tallinnaan
Lauantaina kävimme Viljasen Mirjan kanssa Tallinnan Eestin voittaja-08 näyttelyssä. Mirjalla mukana Otto (Donorei Fryon, Pinjan isä) ja minulla Pinja. Tulokset olivat mahtavat, sitä mitä toivoimme. Otto oli Rop saaden Kans Mva arvoon oikeuttavan viimeisen cacibinsa ja Pinja voitti nartut saaden sertin cacibin ja ollen vsp. Molemmat saivat tietysti EstV-08 tittelit. Japseja Tallinnassa oli ennätys määrä, kokonaista 12 kappaletta. Galleryssä kuvia matkastamme.

Pinja aloitteli juoksunsa jo paria kuukautta aiemmin kun odotin. Pari näyttelyä vielä käymme ja sitten jäämme toivottavasti vauvalomalle.  

sami.jpg

Tanskassa Sami (Tamilan Voodoo Man) oli kehässä lauantaina ja sunnuntaina. Sami kilpailee nyt isoissa pennuissa. Molempina päivinä Sami sai Rop-pentu voiton ja lauantaina sijoittui isossa kehässä vielä BIS-3 sijalle. Congratulations Sami and Annette!

 

Tamilan Voodoo Man 6kk
<-

Om. Annette Lund, Denmark

 

 

 

 

 

26.5. Näyttelyviikonloppu
Viikonloppuna auton mittariin kertyi matkaa miltei 900km, kun Vähätalon Kirsin kanssa teimme reissun Helsinki-Hamina kv näyttelyihin. Meillä Pinjan kanssa oli haaveena saada toinen Suomen Cacib. Näyttelyreissu onnistui mitä upeimmin, meillä kotiin tuomisina Pinjalle kaksi Cacibia, kaksi sertiä ja Vsp! Myös Kirsillä oli onnea matkassa ja takaisin Poriin King tuli Suomen muotovalioarvon kanssa. Onnea Kirsi!
Helsingin näyttelystä suuntasimme kohti Kotkaa, jossa meillä oli mökki varattuna, ilta-aurinko paistoi mitä ihanammin mökkimme verannalle ja saimme istua Kirsin kanssa iltaa ja höpötellä niitä näitä. Koirat tuli hyvin toimeen keskenään ja taisi niilläkin olla mukava lomafiilis. Kingi ja Pinja olivat tulisen rakastuneita ja leikkivät paljon keskenään. Kiitos Kirsi mukavasta matkaseurasta ja otetaan joskus uudestaan =)
Kuvia reissusta tulossa myöhemmin.  

tamilanpinja1_18052008.jpg20.5. Näyttelyitä
Viikonloppu oli näyttelytäyteinen. Tamilan koirat olivat edustettuina ympäri Suomen hienoin tuloksin. Parhaimpaan saavutukseen ylsi prinsessamme Pinja, joka oli Ahlaisissa Rop. Tuomari aivan hullaantui hänen ihanaan ilmeeseensä, silmiin ja koko ulkomuotoon. Sanat superme superme ja lentosuukot vain lentelivät.
Tuloksissa kaikki viikonlopun tulokset Tamilan-koirien osalta, kiitos kasvattieni omistajille!Uusia kuvia Pinjan sivuilla ja Vilin sivuilla+ galleryssä. Kiitos Kirsi ihanista kuvista.
kuvassa TAMILAN UNIQUE PRINCESS, PINJA ROP ja SERTI Ahlainen 19.5.

 

 

vihtorirop1.jpg5.5. Näyttelytuloksia
Tamilan Vroom-Vroom teki eilen ensi esiintymisensä Hollolan pentunäyttelyssä. Tuomarina Harri Lehkonen. "Vihtori" oli Pek1 Kp ja Rop- pentu. Onnea Emma-Sofia, tästä on hyvä jatkaa. Tässä vielä Vihtorin arvostelu:
Reippaasti esiintyvä pentu.Tyypillinen pää ja ilme. Hyvät mittasuhteet. Kohtuulliset kulmaukset. Oikealaatuinen turkki. Hyvät käpälät. Esiintyy reippaasti. Terveet liikkeet.
Vihtorille avattu myös oma sivu.
 

28.4. Näyttelytuloksia
Eilen kävimme Vaasan kansainvälisessä näyttelyssä. Matkassa mukana Vili ja Pinja. Nuoret pääsivät ensimmäistä kertaa kisaamaan myös cacibista. Tuomarina toimi suomalainen Leni Finne. Kotiin tuomisemme olivat aivan mahtavat, molemmat saivat sertin, cacibin (Pinjalle vara-cacib joka muuttuu cacibiksi) ja Vilin pokatessa vielä Rop ruusukkeen! Vau! Vilistä on kehittymässä oikein hieno poika ja esiintyminenkin sujuu aina vain paremmin. Kiitos jälleen Vilin perheelle, kun sain pojan mukaan matkaani. Katso tarkemmat tulokset tuloksia sivulta.

ruusuke_sert.gif  ruusuke_sert.gif ruusuke_cacib.gif  ruusuke_vcac.gif  ruusuke_rop2.gif 

 

vanessa1404_web.jpg25.4. Agility-uutisia
Satu ja Vili (Tamilan Urban Royal) ovat kuluneen kevään harjoitelleet agilityä alkeiskurssilla. Viime sunnuntaina parivaljakko uskaltautui ensimmäisiin mölliagilitykisoihin ja tulokset olivat aivan upeita, Vili teki puhtaan 0 radan ja sijoitus 1. Onnea Satu&Vili! Siitä se lähtee.
Ensi sunnuntaina menemme Vaasan näyttelyyn kokeilemaan onneamme.
Tamilan Vanessa May kasvaa ja kaunistuu. ->
(kuva&om Tiina Vuorimaa)

 

 

sami_paa1.jpg

14.4 Näyttelyuutisia Tanskasta
Eilen sain hienoja uutisia Tanskasta, "Sami" Tamilan Voodoo Man upeasti SPK Voldum näyttelyssä SL BABY, BIR BABY ja BIS BABY.

Annette big congratulations to Sami's showresults! What a wonderful boy!

<- Sami
(Tamilan Voodoo Man 5kk)

 

 

 

 

2.4. Sijoituksia vuoden koirakisassa
Tamilan Unique Princess palkittiin Satakunnan seura-ja kääpiökoirayhdistyksen vuosikokouksessa Vuoden voitokkaimmaksi pennuksi sekä Vuoden koira kisassa tuli 3.sijoitus.

31.3. Näyttelytuloksia, V-pentueen vauvat 4½kk
Eilen kävimme Kokemäellä näyttelyssä hienoin tuloksin. Matkassa mukana olivat Tamilan Urban Royal ja Unique Princess. Molemmat saivat laatuarvostelussa eri:n ja voittivat sukupuolensa, lopulta Vili veti pidemmän korren ollen Rotunsa paras Pinja siskon ottaessa vastaan Vsp ruusukkeen. Molemmat saivat tietysti myös sertit, Pinjalle se oli jo 9. ja Vilille 3.

V-pentueen lapsukaiset kasvavat kovasti. Tanskassa asustava Sami (Tamilan Voodoo Man) on jo ennättänyt kehäänkin kahdesti Baby-luoksaassa, molemmilla kerroilla tuloksena Rop-Baby-pentu. Annette big congratulations to Sami's showresults! Samille ja Turbolle avattu omat sivut.

Tamilan Voodoo Man and Annette dogshow in Denmark

sami_ja_anette.jpg

myös Vihtorista (Tamilan Vroom Vroom) on kasvamassa komea poika

vihtori_4kk.jpg

 

Tytöt Vanessa ja Vanilla ovat myös kasvamassa oikein sieviksi neitokaisiksi
Vanessa May
vanessa_4kk.jpg

Vanilla Ice
nekku_i4kk.jpg

17.3. Näyttely-ja terveystuloksia
Viikonloppuna Tampereen KV näyttelyssä esiintyi kaksi kasvattiani, mitään suurta menestystä ei tullut mutta kiitoksia teille edustuksesta. Katso enemmän tuloksista. 
Me olimme Pinjan kanssa "doping" karensissa, kun kävimme terveystutkimuksissa ja säännöt kieltävät osallistumisen kuukauden ajan nukutuksesta virallisiin kilpailuihin.

Terveystulokset kennelliitosta ovat saapuneet:
Tamilan Urban Royal lonkat A/A ja kyynärät 0/0
Tamilan Unique Princess lonkat A/A ja kyynärät 0/0

Toivotamme kaikille oikein hyvää pääsiäistä ja näin alkavaa kevättä!

paasiainen_1.gif

 

27.2. Lisää terveystuloksia 
Tamilan Unique Princess ja Tamilan Urban Royal kävivät eilen terveystutkimuksissa. Molemmilla polvet terveet 0/0. Kyynär-ja lonkkakuvauslausuntoja jäimme odottamaan kennelliitosta hyvin mielin.

20.2. Terveystuloksia
Turbon (Tamilan True Loveboy) lonkka-ja kyynärtulokset kennelliitosta ovat saapuneet. Lonkat hienosti A/A, kyynärät lähti 0/0 mutta tulivat takaisin 1/1, hyvät tulokset kuitenkin.  

5.2. Vuoden japsikisan tuloksia, näyttely Parkanossa
Lauantaina kävimme pyörähtämässä Parkanon ryhmänäyttelyssä. Tuomarina toimi Leila Kärkäs joka tykkäsi koiristamme. Pinja jatkoi tasaista menestystään sijoittumalla Pn-2 ja saaden 8. sertinsä, Vili veli hienosti Pu-3 vara-sertin kera. Tarkemmat tulokset tuloksissa.

Sunnuntaina Lempäälässä pidettiin Japsi-yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous. Kokouksessa palkittiin viime vuoden voitokkaimmat japsit. Tamilanilla oli hieno viime vuosi ja tuloksetkin top 10 listalla sen mukaisia. Uskomattoman tempun teki "Pinja" Tamilan Unique Princess; Pinja voitti ylivoimaisesti ensin vuoden pentu tittelin ja aivan upeasti selvällä voitolla napattiin myös vuoden japsi titteli. Liekö ainutkertainen tapaus kun vuoden pentu nappaa myös aikuisten sarjan voiton? Oona ja Pekko myös hienosti jaetulla toisella sijalla omissa sarjoissaan. Iloisen voiton Vuoden Toko-japsi kisassa otti "Freija" Tamilan Sweet Dream, Onnea Virpi ja Freija hienosta työstä!

Tässä vielä lista top 10 listasta Tamilan koirien osalta:
Vuoden kasvattaja nro 1 kennel Tamilan
Vuoden japsi nro 1 Tamilan Unique Princess
Vuoden japsinarttu nro 2 (jaettu sija) Tamilan Only One
Vuoden japsiuros nro 2 (jaettu sija) Tamilan Quick´Silver
Vuoden japsipentu Nro 1 Tamilan Unique Princess
Vuoden japsipentu Nro 7 Tamilan Universal King
Tamilan Isabel de Emiro vuoden jalostusnarttu jaettu 2. sija
Tamilan Only One vuoden jalostusnarttu 3. sija
Vuoden Toko-japsi nro 1 Tamilan Sweet Dream 
Vuoden agi-japsi 6. sija Tamilan Ice Angel

ONNEA JA KIITOS KAIKILLE KASVATEILLENI UPEASTA VUODESTA 2007!

vihtori12vk.jpg

kuvassa:
Vihtori 12 vko
Tamilan Vroom Vroom

Om. Emma-Sofia Virtanen


 

 

1.2. Terveystuloksia
Tamilan True Loveboy on käynyt terveystutkimuksissa; silmät: Ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia ja polvinivelet 0/0. Lonkka- ja kyynärniveltulokset eivät ole vielä saapuneet.  

15.1. Pennut maailmalle
Aika rientää ja pennut ovat muuttaneet omiin koteihinsa. "Vihtori" Tamilan Vroom Vroom lähti jo uuden vuoden aattona Emman hellään huomaan Jämsänkoskelle. Vihtori tullaan tulevaisuudessa näkemään näyttelykehissä. Vihtorilla on myös omat sivut, josta voi seurailla tarkemmin Vihtorin kuulumisia. Vanilla Ice "Nekku" asustaa Tenhusen Marin hellässä hoivassa Helsingissä ja Vanessa May "Vanessa" muutti pohjanmaalle Tiina Vuorimaan (kennel Ewejoy) iloksi.
Viime viikonloppuna saimme vieraita Tanskasta. Pia (kennel Aya-san) ja Annette (kennel Katzu) viettivät antoisan viikonlopun Suomessa ja näkivät paljon suomalaisia koiria. Heidän matkassaan "Sami" Tamilan Voodoo Man lähti kauan toivottuna ja odotettuna Anneten kainalossa lentsikalla kohti Tanskan maata ja on jatkossa kennel Katzun poikia. Good Luck Annette and Sami and thank you for everything. Was so nice to meet you.
Kiitos Vähätalon Kirsille kaikesta avusta Samin saattamisessa omaan kotiin!
Vihtorista galleryssä muutama uusi kuva (kasvatteja kansio) 

sami_8vk3.jpg
Tamilan Voodoo Man "Sami" 8 weeks
Owner Annette Møller Lund Denmark

2.1. Uusi vuosi
Jälleen on vuosi vaihtunut ja uudet kujeet mielessä. Viime vuosi oli aivan upea näyttelyrintamalla. "Oona" ja "Pinja" napsivat voittoja toinen toisen perään. "Oona" Tamilan Only One oli mm. Erikoisnäyttelyn Rop. Kävimme myös Ruotsissa josta tuliaisina S Mva arvo, cacib ja näin Oona sai Kansainvälisen muotovalion arvon, sekä Ruotsin erikoisnäyttelyssä Oona oli upeasti VSP! Loppuvuoden Oona vietti äitiyslomaa ja pyöräytti vuoden 2007 ainoan Tamilan pentueen. Pentuja syntyi Hugen kanssa 2+2. Aika näyttää mitä Tamilan V-vauveleista kehittyy.
Oonan tyttö "Pinja" Tamilan Unique Princess todellakin loisti kehissä, ensin valloitettiin pentuluokat ja junnuluokissa Pinja jätti taakseen vanhat konkarit ja napsi sertejä ja Roppeja minkä ehti. Tästä on hyvä jatkaa.
Myös vanhat ja vähän uudemmatkin Tamilan lapset pärjäsivät mukavasti kehissä, KIITOS Pekko, Nelli, Turbo, Vili, Pepi ja Rasmus omistajineen.

V-pentueen lapset ovat täyttäneet 7 viikkoa ja ensimmäinen pennuista Tamilan Vroom Vroom on lähtenyt suureen maailmaan synnyinkodistaan. Onnea ja menestystä Emmalle ja Vihtorille.

Peruutuksen vuoksi yksi narttupentu etsii vielä omaa rakastavaa kotia.

Tässä kuva katraasta 6½ viikkoisena. V-pentueen sivulla lisää kuvia. Kiitos Reetta kuvista.

v-pentue_6.5vko.jpg
vas. Tamilan Vanessa May, Vanilla Ice, Voodoo Man ja Vroom Vroom

 

 

uusivuosi_2.gif