Kennel Tamilan Japaninpystykorvat

Mia Hautala
Ojahuhtalantie 19
29600 Noormarkku
(Pori)
FINLAND

Email: mia.hautala@gmail.com

Ajankohtaista 2023

Uusimmat uutiset löydät Facebookista

PENTUJA suunnitteillaPikauutiset

Tamilan Umi-Chan uusi
FI JMVA EE JMVA

Tamilan Aamuhalla uusi
FI JMVA EE JMVA

Joutsenvaaran Aurinkoinen Ahku uusi
EE MVA


LUE LISÄÄ FB:stä

Päivitetty/Update 20.11.2023

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:561969 kpl

Uutiset 2011

 

joluline1.gif

10.12. Joulun odotusta Joulu koputtelee ovella ja joulutohinat ja tuoksut täyttävät pian talon. On siis aika kiittää kasvattien omistajia ja ystäviä kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille oikein

Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta Merry Christmas and a Happy New Year

Meidän mennyt vuosi kului lähinnä kotosalla. Vuotemme kohokohta oli kauan toivotun ja odotetun poikavauvan syntymä toukokuussa. Muutamia oikein mukavia näyttelymenestystuloksia vuoteen kuitenkin mahtuu niin omille koirille kuin kasvateille: Tamilan Unique Princess NO MVA ja POHJ MVA
Tamilan Vroom Vroom SE MVA DK MVA POHJ MVA
Tamilan Xtra Unique Echo Boy NO MVA
Tamilan Zarlinna Cze jMVA Club winner
Tamilan Zandalee Saksan nuorten MVA
Tamilan Akio 1xSERT VSP 4xROP-pentu 1xVSP-pentu
Tamilan Akashi 2xROP-pentu 1x vara-SERT
Tamilan Benjirou 5x ROP-pentu
Tamilan Ice Angel ROP-veteraani
Tamilan Only One ROP-veteraani
Chezzay´s Echo of Eros LT MVA BALT MVA C.I.B
Tamilan ROP-kasvattaja BIS-2 kasvattaja

ONNITTELUT ja KIITOS!

Ihmislapsen lisäksi perheemme kasvoi oiken kahdella nelijalkaisella, tammikuun pentueesta kotiin jäi villiviikari Manta (Tamilan Benika) ja loppusyksystä kotiimme saapui Piippa (Sakura Zensen White Star). Suruakin vuoteen mahtui kun pikkuinen Peppi (T. Hazy Snow White) nukkui ikiuneen 12,5 vuoden iässä kotona minun syliini. 

Ensi vuodelle on suunnitelmissa joitain näyttelyitä ja heti alkuvuodesta odotamme pennun tuoksua, kun Pinjan pitäisi saada vauvoja.

Tamilan Akashi kävi polvitutkimuksessa tuloksella 0/0 ja kyynär- ja lonkkakuvat lähtivät kennelliiton arvioitaviksi hyvillä odotuksilla.

joluline1.gif

8.9. Terveystulos Tamilan Akion lonkka- ja kyynärlausunnot saapuneet kennelliitosta hienosti A/A 0/0 tuloksin.

tikku_lyhyt.jpg

26.9. Näyttelytuloksia maailmalta Norway, national dogshow Bergen: Tamilan Xtra Unique Echo Boy Exc1 CQ BM1 CAC BOB Tsekki: Tamilan Zarlinna Exc1 CAC Club Winner BOB

Congratulations Hanne and Olga!

noisy_6-11.jpg

 Tamilan Xtra Unique Echo Boy, own Hanne N Ånenssen, Norway

tikku_lyhyt.jpg

20.9. Terveystulos Tamilan Akio kävi terveystutkimuksissa, polvet terveet 0/0, lonkka- ja kyynärlausuntoja odottelemme hyvillä mielin kennelliitosta.

tikku_lyhyt.jpg

28.8. Upeita näyttelytuloksia jälleen Pinja lähti Lehdon Riikan matkaan maailmalle, tällä kertaa kohteena Norja Tromsan Kv näyttely. Pinjalle (T. Unique Princess) tuloksena täysosuma ROP SERT CACIB ja näin saavutettiin Norjan ja Pohjoismaiden muotovaliotittelit! Kiitos jälleen Riikalle Pinjan kuskaamisesta ja esittämisestä.

Tsekeistä hienoja tuloksia Zarlinnalle, CAC CACIB ja ROP! Congratulations Olga!

Mandyn (Jasam´s Magic Girl) terveystulokset saapuivat kennelliitosta, lonkat C/B kyynärät 0/0 ja polvet 0/0.

zarlinna_18kk.jpg

Tamilan Zarlinna 18 kuukautta, om. Olga Fidlerova, Tsekki

tikku_lyhyt.jpg

21.8. Lisää näyttelyitä Itse istun vauvelin kanssa kotona mutta kasvatit kiertävät kehissä. Kouvola-Heinola näyttelyissä T. Benjirou hienosti molempina päivinä Rop-pentu. Junnuikäinen Akashi päätti Kouvolassa, että minäpä en kehässä liiku ja sai eva:n. Alvar oli kaiketi yön yli miettinyt miten tyhmä oli ja liikkuikin sitten Heinolan näyttelyssä aina Pu-2 sijalle vara-sertin kera! Hienoa!

Iloisia uutisia lähetti myös hieno Tamilan Vroom Vroom. Tällä kertaa Vihtori kisasi Ruotsin Eskilstunassa, kotiin tuomisena pojalla sert S ja Pohj Mva tittelit! Alkaa pojalla olemaan nimen edessä melkoinen tittelirimpsu ja ikää alle 4-vuotta.

tikku_lyhyt.jpg

vihtori_dk_mva.jpg18.8. Näyttelytuloksia Meidän kesän ainoa näyttely oli kotikisa Porissa. Mukana oli Pinja joka mukavasti ylsi pn-2 sijalle.

Samaan aikaan Vihtori (T. Vroom Vroom) kisasi Tanskassa hienoin tuloksin, serti tuli heti ensimmäisenä päivänä ja Vihtori on nyt siis myös Tanskan muotovalio, onnea Emma-Sofia ja perhe!

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Tamilan Benjirou starttasi näyttelyuransa Saarijärven ja Kuopion näyttelyissä. Molemmista näyttelyistä kotiin tuomisena Tuiskulla Rop-pentu pysti, onnea myös Tuiskun perheelle!

<- Tamilan Vroom Vroom      uusi Tanskan Muotovalio      om. Emma-Sofia Virtanen

               ONNEA!

 


 

tikku_lyhyt.jpg

10.7. Näyttely- ja terveystuloksia Eilen Norjasta saapui upeita kuulumisia, kun "Noisy" Tamilan Xtra Unique Echo Boy vihdoinkin ekaa kertaa näyttelyssä. Upea avaus pojalla, erikoisnäyttelyn luokkavoitto, pu-2 ja Serti! Ja vieläpä Japanilainen tuomari tuomaroimassa. Onnea Hanne! Tänään taasen koto-Suomessa Tamilan Akio ekaa kertaa junioriluokassa ja tuloksena komeasti Vsp ja Serti! Onnea Lilja!

Z-pentuee tytöt käyneet polvitarkastuksessa tuloksilla: Tamilan Zarlinna polvet 1/1 ja Tamilan Zandalee 0/0.

tikku_lyhyt.jpg

28.6. Kuulumisia Viime päivityksestä onkin vierähtänyt aikaa. Perheeseemme syntyi potra poikavauva 18.5. ja hän pitää minut nyt kiireisenä =) Koirarintamalla vietämme pienimuotoista lomaa. Muutamassa näyttelyssä olisi kuitenkin tarkoitus loppu kesästä pyörähtää ja pentujakin loppuvuodeksi suunnittelemme.

Nuoria kasvattejani on käynyt muutamissa näyttelyissä. Tamilan Akashi on ollut muutaman kerran Rop-pentu mukavilla arvosteluilla. Nyt "Alvar" heitti talviturkin viemäristä alas, kun Kotkan näytelmiin kävi pesulla ja liian isoksikin haukuttiin. Erikoisnäyttelyssä esiintyi T. Zakarry ja T. Xiomara-Xoy, molemmat olivat tuomarin makuun myös liian kookkaita ja suurempaa menestystä ei tullut. Itse en erikoisnäyttelyyn päässyt, juhlimme Lauri pojan kastejuhlaa. Posti toi mukavia terveisiä näyttelystä, minulle oli myönnetty Suomen Japaninpystykorva yhdistyksen hopeinen ansiomerkki.

Nyt nautimme kesästä ja toivotamme myös sivuilla vierailijoille oikein lämpöistä ja rentouttavaa kesää.

tamilan_akashi_8kk.jpg

ONNEA!

Tamilan Akashi 8kk

Rop-pentu Hamina

Rop-pentu Varkaus


 

 

 

tikku_lyhyt.jpg

25.4. Nuoriso näyttelyissä Veljekset Tamilan Akio ja Akashi pyörähtivät pääsiäisenä näytelmissä. Akashi alias Alvar oli ensimmäistä kertaa näytillä, paikkana kotinäyttely Lappeenrannassa. Akashi sai hienon arvostelun mutta poika ei suostunut ottamaan askeltakaan kehässä niin tuomari ei yksinkertaisesti voinut antaa Kp:ta, ei siis muuta kun treeniä ja tsemppiä ja kohti uusia koitoksia. Akio taas on jo tottunut kehissä kävijä ja Ruovedeltä lähti jälleen kotiin Rop-pentu pysti. Tamilan Xiomara-Xoy puolestaan kävi Lahden Kv näyttelyssä. Poika esiintyi ensimmäistä kertaa nuorten luokassa. "Eddie" oli tiputtanut kaikki pohjavillansa mutta siitä huolimatta kotiin tuomisena "Eddielle" sen ensimmäinen laatuarvostelun erinomainen ja vielä Sa. Onnea kaikille näiden nuorien koirien omistajille!

tikku_lyhyt.jpg

23.4. Norjasta terveisiä Tamilan Xtra Unique Echo Boy "Noisy" ilahdutti parilla uudella kuvalla. om. Hanne Ånensen, kennel Jasams

noisy_11.jpg tamilan_noisy_11.jpg

tikku_lyhyt.jpg

peppi_paa.jpeg13.4. Laumamme vanhin on poissa Viime sunnuntaina koimme surun, kun laumamme vanhus ja johtaja nukkui ikiuneen.

In Memoriam

Fi Mva Tamilan Hazy Snow White 3.11.98 - 10.4.11

Olet kimallus tähden, olet pilven lento. Olet kasteisen aamun pisara hento.

Nuku hyvin pikku-Peppi


 

 

 

tikku_lyhyt.jpg

1.4. Vuoden Japsi 2010 tuloksia Tamilan japsit sijoittuivat mukavasti, vaikka itse en kovin ahkerasti viime vuonna kehissä kiertänytkään. Tässä vielä tulokset Tamilan japsien osalta: Tamilan Unique Princess Vuoden japsi narttu 2. sija Tamilan Urban Royal Vuoden japsi uros 2. sija Tamilan Vroom Vroom Vuoden japsi uros 9. sija Tamilan Ice Angel Vuoden japsi veteraani 8. sija Tamilan Only One Vuoden jalostusnarttu 1. sija Tamilan Only You Vuoden jalostusnarttu 10. sija Tamilan Universal King Vuoden jalostusuros 1. sija Tamilan kennel vuoden kasvattaja 3. sija

Kiitos ja onnea kaikille kasvatin omistajille hienoista tuloksista!

tikku_lyhyt.jpg

25.3. Näyttely- ja terveystuloksia Viime viikonloppuna jännitin kotona, kun Ecco oli Lehdon Riikan matkassa Liettuassa kokeilemassa onneaan. Lauantaina tuloksena LT-CAC mutta ei Cacibia hieman haalean pigmentin takia. Paineet sunnuntaille kasvoi.... Hagmanin Kaija oli lupautunut esittämään Eccon sunnuntaina Tuomisen Matille. Sieltähän se toivottu tulos sitten tuli!!!! LT CAC ja se kaivattu viimeinen Cacib, Jipii! Nyt saamme laittaa C.I.B hakemuksen menemään ja "kaupan päällisenä" saatiin LT Mva ja Baltic Mva tittelit.

ecco_ja_kaija.jpg

SUURET KIITOKSET Riikalle ja Kaijalle pojan kuskaamisesta ja esittämisestä!

Koti Suomessa Tamilan Akio oli toista kertaa näyttelyssä. Jälleen kotiin tuomisena Rop-pentu pysti. Onnea Lilja ja Nero!

Tamilan Xiomara-Xoy on käynyt polvitarkastuksessa tuloksella 0/0.

                                                                 Kaija ja Ecco kehässä

tikku_lyhyt.jpg

zandy_cac.jpg

15.3. Uutisia Saksasta Viime viikonloppuna saimme iloisia uutisia Saksasta. Tamilan Zandalee ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään upeasti heti Rop sert Cacib! Neiti 12kk jätti taakseen komeita valiouroksiakin.
Congratulations Ingrid, We are so proud!


 

 

 


 

 

tikku_lyhyt.jpg

2.3. Eddien sivut Tamilan Xiomara-Xoy on avannut oma blogin,  josta voi Eddien kuulumisia lueskella.

tikku_lyhyt.jpg

23.2. Aika rientää... kuin siivillä... 10 vuotta sitten kuopuksemme näki päivänvalon, juuri kuin se olisi ollut eilen. Onneksi itse ei tunne vanhentuneensa ;)

Pennut täyttivät maanantaina 7 viikkoa. Eläinläkärissä kävimme viime viikolla, pennuilla kaikki kunnossa, myös suihkussa kävimme ja kaikilla tuntuu olevan runsaasti omaa tahtoa. Autoilu sujui hyvin, kukaan ei voinut pahoin. Heti maanantaina Benio alias Heta lähtikin sitten omaan kotiinsa. Heta pääsi ihanaan perheeseen maalle jossa on myös lehmiä ystävinä. Onnea Hetan perheelle ja ollaan yhteyksissä.

Velipoika Benjirou viihdyttää meitä vielä muutaman päivän ja Benika alias Manta jääkin kotiin meitä ilahduttamaan.

Viime lauantaina Tamilan Akio aloitti näyttelyuransa Lohjan pentunäyttelyssä hienolla arvostetulla ja tuloksella Rop-pentu. Onnea Lilja ja "Nero"!

tikku_lyhyt.jpg

14.2 Hyvää ystävänpäivää kaikille sivuilla vierailijoille

Tamilan Akio on kovaa vauhtia kasvamassa varsinaiseksi hurmuripojaksi! Lisää kuvia tästä ihanasta pojasta löydät sen omilta sivuilta.

  Tamilan Akio "Nero" 5kk, om. Lilja Nybergakio_5kk.jpg

tikku_lyhyt.jpg

7.2 Uusi muotovalio Eilen saapui Tsekeistä iloisia uutisia. Tamilan Zarlinna on saavuttanut kotimaassaan Tsekeissä juniori muotovalion arvon. Ikää tytöllä on vajaa 11kk. Aiemmin Zarlinna on saavuttanut mm. Bis-1 puppy sijoituksen spitzien erikoisnäyttelyssä. Kerran on tämä nuori neito ollut jo Rop. Congratulations Olga!

zarlinna_1.jpg zarlinna_2.jpg

tikku_lyhyt.jpg

7.1. Uusi vuosi, uudet kujeet

Jälleen on vuosi takana ja uusi edessä. Mennyt vuosi oli näyttelyrintamalla hieman hiljaisempi. Kuitenkin muutamia oikein mukavia tuloksia niin omille koirilleni kuin kasvateilleni, tärkeimpinä mainittakoon:
Tamilan Only You C.I.B sisarusten Tamilan Urban Royal ja Tamilan Unique Princess C.I.B vahvistukset Tamilan Vroom Vroom C.I.B LV<&RU&EE Mva Chezzay´s Echo of Eros FI&LV&EE MVA

sekä nuoret lupaukseni: Tamilan Yam Yam SERT ROP-pentu Tamilan Yankee Yuppie 2x ERI Jasam´s Magic Girl to Tamilan SERT 2xEE jr CAC

Uusia Tamilan vauvoja syntyi 6 kpl. Näistä Z-pentueen Zandalee ja Zarlinna muuttivat ulkomaille ja ovat hienosti pentuluokissa jo loisteneet. Velipoika Zakarry Suomessa Vsp-pentu ja 6. sukupolveni A-pentueen lupaukset kasvavat ja tulevat pyörähtelemään tänä vuonna kehissä, tsemppiä näille nuorille tulevaisuuteen! Täältä löytyy ihanan Tamilan Akion sivut.

Tämä vuosi alkoi heti pentukuulumisilla kun Pinjan ja Hiron pentulaiset 1 uros ja 2 narttu syntyivät 3.1. Katsotaan mitä heistä kehittyy.

Norjasta saimme uuden terveystuloksen, Tamilan Xtra Unique Echo Boy pat.lux 0/0

Haluan toivottaa kaikille sivuilla vierailijoille oiken hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta!