Kennel Tamilan Japaninpystykorvat

Mia Hautala
Ojahuhtalantie 19
29600 Noormarkku
(Pori)
FINLAND

Email: mia.hautala@gmail.com

Ajankohtaista 2023

Uusimmat uutiset löydät Facebookista

PENTUJA suunnitteillaPikauutiset

Tamilan Umi-Chan uusi
FI JMVA EE JMVA

Tamilan Aamuhalla uusi
FI JMVA EE JMVA

Joutsenvaaran Aurinkoinen Ahku uusi
EE MVA


LUE LISÄÄ FB:stä

Päivitetty/Update 20.11.2023

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:561979 kpl

Uutiset 2015

Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta
Merry Christmas and a Happy New Year

joluline1.gif

9.11 J-pentueen tytöt loistaa pentuluokissa

Tamilan Jun Keiko ja Jingu-Kogo ovat pärjänneet hienosti pentukehissä. Jingu-Kogo asuu Tanskassa ja on käynyt jo 5 kertaa pentukehissä ollen joka kerta Rop-pentu, sekä sijoittuen myös BIS-baby-2 ja BIS-baby-1 sijoille! Jun Keiko oli menneenä viikonloppuna Helsingin pentunäyttelyssä ja sai ihastuttavan asvostelun:

Miellyttävä, tasapainoinen ja ikäisekseen hyvin kehittynyt narttupentu, jolla erittäin viehättävä pää ja ilme. Erinomainen pigmentti ja kauniit tummat silmät. Hyvä ylälinja, tanakka runko. Erittäin hyvä häntä. Kaunis vitivalkoinen karvapeite. Liikkuu hyvin ja nauttii päivästään näyttelyssä - ja sen näkee. - Veli-Pekka Kumpumäki 8.11.15- 

Keiko_rop-pentu.jpg Mayzie_rop-pentu.jpg

Tamilan Jun Keiko ja Tamilan Jingu-Kogo, Congratulations Kirsi, Casper and Lena!

19.10. Näyttelyreissu Rakvereen

Menneenä viikonloppuna tein Vähätalon Kirsin kanssa näyttelyreissun Viron Rakvereen. Matkassa mukana oli pikku Keiko (Tamilan Jun Keiko) 6kk kokemusta ja harjoittelua hakemassa, Kirsin kasvatti Noblewhite Urban Legend ja minulta Piippa (Sakura Zensen Little White Star). Keiko käyttäytyi koko matkan oikein mallikkaasti ja reippaasti kuin vanha tekijä, näyttelystä tuli mukaan molempina päivinä Rop-pentu titteli. Piippa oli lauantaina kovasti tuomarin mieleen ja upealla arvostelulla oli lopulta Rop ja sai sertin ja EE Mva tittelin. Kirsin Kisko jätti sunnuntaillle vielä jännitettävää, kun taipui lauantain kisassa pu-2 sijalle ja serti jäi vielä odotuttamaan. Sunnuntaina Kisko kuitenkin näytti kykynsä ja oli Rop ja sai sertin, Piippa oli vsp. Matka sujui kaikin puolin mallikkaasti ja hotelli oli kerrassaan upea kartano maalaismaisemineen. Tänne varmasti suuntaamme joskus uudestaankin. 

29.-30.8. Valko-Venäjän kv näyttelyt Minskissä 

Piippa (Sakura Zensen Little White Star) matkasi Lehdon Riikan matkassa 2x cacib näyttelyihin Minskiin kokeilemaan onneaan. Piippa oli käyttäytynyt oikein reipaasti ja mallikkaasti koko matkan ajan. Kotiin tuomisena Piipalle upeasti 2xCAC 2xCacib 2xRop sekä Valko-Venäjän voittajatitteli vm.15 sekä Valko-Venäjän muotovaliotitteli, samalla Piipasta tuli myös Suomen muotovalio =) 

17.8. Loppukesän näyttelyt

Tämä kesä on mennyt lähes vain lomaillessa. Näyttelyt ovat jääneet vähälle, kun koirat kasvattelivat turkkejaan. Piippa (Sakura Zensen Little White Star) sai karvansa valmiiksi heinäkuussa ja ilmoitin sen pariin näyttelyyn, Pori Kv:ssa menestyttiinkin upeasti, kotiin viemisenä sert ja cacib! Raision ryhmänäyttelystä saatiin pn-4 sija. Viimeisen sertin hakua pitää siis suunnitella. Tosin Piippa on menossa loppukuusta Valko-Venäjälle 2xCacib näyttelyyn, katsotaan ensin miten siellä käy. Piippalle 2 vuoden tauko ja pennut tekivät oikein hyvää, se on kuin toinen koira ja esiintyy ryhdillä ja koira on kasvanut mittoihinsa.

Pinja (Tamilan Unique Princess) sai Raisiosta mukaansa Rop-vet rusetin. Sastamalassa seuraavana päivänä Pinja loisti aina BEST IN SHOW veteraaniksi asti Kirsti Louhen arvostelemana, tästä olemme enemmän kuin ylpeitä! 

Hulan (Tamilan Genji Hikaru) vauvat, kaksi hienoa tyttöä matkasivat jo omiin koteihinsa. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin myymään molemmat pennut, mutta ainakin toinen tytöistä tulee näyttäytymään kehissä, jos vain kasvaa odotetusti. Onnea teille pikkuisten kanssa. 

piippa1_01082015.jpgSakura Zensen Little White Star sai 2. sertinsä Pori kv:ssa

1.6. Pennut maailmalla

Niin se aika taas vierähti, että pennut lensivät pesästään. Tamilan Jun Keiko muutti sijoitussopimuksella Kirsille Noblewhite kenneliin, tästä pimusta varmasti kuulemme vielä, ihastuttavan kaunis ja reipas pentu. Sisko muutti aina Tanskaan asti Lenan hellään hoivaan (kennel Stjernedys), good luck Lena with this little rascal! Poitsu muutti Ouluun 12-vuotiaan Ellan silmäteräksi pitkän ja hartaan odotuksen jälkeen. 

Meidän hiljainen hetki kestää vain pikkuhetken, Hulan masu kasvaa ja ihan näinä päivinä Hula tulee meille synnytyslomalle. Katsotaan mitä sieltä sitten putkahtaa. Pentue onkin jo 7. sukupolvi Tamilan japseja =)

6.4. Pentuja ja sertejä

eddie_ja_serti.jpgMantan ja Masin pennut 1 uros ja 2 narttua näkivät päivänvalon pitkäperjantaina. Synnytys oli vähän pitkä mutta sujui kuitenkin ilman mitään ongelmia. Manta on super huolehtiva mamma ja pentujen painot nousevat kohinalla. Pennut ovat alustavasti varattuja. 

Itse en ole nyt mihinkään näyttelyihin ilmoittanut mutta onneksi ahkerat kasvattiniomistajat kiertävät näyttelyissä. Eddie (Tamilan Xiomara-Xoy) nappasi Lahdessa toisen sertinsä! Onnea Eddien kotijoukoille. Imatran näyttelyssä sertitili avautui vihdoin Ilonalle (Tamilan Dai-Ichi Sakura)! Ilonalla on ollut huonoa onnea ja vaaleansinisiä vara-serti rusetteja on kertynyt kyllä jo kunnon rivi mutta nyt vihdoin se sini-valkoinen! Onnea Ilonan perheelle. Tamilan Akashi on napannut muutaman mukavan tuloksen, Virolahdelta Rop-pysti ja ryhmissäkin päästiin rankin 8 listalle, Imatralta irtosi Pu-2 sija. Onnea myös Alvarin perheelle. 

Kuvassa sertivoiton tuuletusta Eddien(Tamilan Xiomara-Xoy) tyylillä

3.3. Pennut ovat lähteneet

Niin se aika taas vierähti ja pennut ovat lentäneet pesästään. Oikein reippaita ja mukava luonteisia pentuja. Pennuille tehty oma sivu, siellä myös kuvia palleroista. Tamilan Inaba no Shirousagi "Minttu" jää omistukseeni ja asuu sijoituskodissa Mirjan hoivissa Tarttilassa. Katsotaan mitä tytöstä kehittyy, ainakin lupaava alku. 

28.1. Uusi vuosi ja uudet kujeet

Tätä vuotta onkin eletty jo liki kuukausi. Päivitykset tuppaavat venymään ja venymään. Vuoden vaihteessa 2.1. meille syntyi pentuja. Piippa sai 1 hienon uroksen ja 2 kaunista tyttöä. Synnytys sujui mallikkaasti ja emo hoitaa pentujaan kuten kuuluukin.
Manta on nyt juoksussa ja katsotaan jos onni suosii ja saisimme vielä kesälle toisen pentueen. 

bono1-15.jpgNäyttelykauden avasimme Turun kv:ssa viime lauantaina. Tuomarina tiukka täti ja sa:ta jaettiin hyvin vähän. Outoja kommentteja arvosteluissa, Pinjankin häntä on muuttunut huomaamattani kippuraksi. No, ne kommentit oli sen tuomarin mielipiteitä, vähän kyllä harmittaa Bonon arvostelussa maininta hyvin vuotavista silmistä jotka pilaavat koiran ilmeen, vaikka silmät eivät juuri nimeksikään vuoda, kuten viereisestä kuvasta näkee. 

Toivotan kaikille oikein hyvää alkanutta vuotta!