Kennel Tamilan Japaninpystykorvat

Mia Hautala
Ojahuhtalantie 19
29600 Noormarkku
(Pori)
FINLAND

Email: mia.hautala@gmail.com

Ajankohtaista 2023

Uusimmat uutiset löydät Facebookista

PENTUJA suunnitteillaPikauutiset

Tamilan Umi-Chan uusi
FI JMVA EE JMVA

Tamilan Aamuhalla uusi
FI JMVA EE JMVA

Joutsenvaaran Aurinkoinen Ahku uusi
EE MVA


LUE LISÄÄ FB:stä

Päivitetty/Update 20.11.2023

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:562020 kpl

Uutiset 2012

 

10.12. Vuosi on lopuillaan
Taas on vuosi kulunut ja odottelemme joulua. Toivottavasti saamme pitää tämän valkean lumen myös jouluna mitä vihdoin saimme. 

Viime lauantaina kävimme Helsingin Winner showssa. Näyttelyssä koiria sille päivälle ilmoitettu noin 8000, joka tiesi jonottamista ja väenpaljoutta, kehän reunalle ehdimme kuitenkin, vaikka vähän kiireeksi laittoi. Tällä kertaa Iso-Britanialainen tuomari ei niin pitänyt koiristani ja muutenkin tuomarilla oli tiukka linja. Parhaaseen tulokseen ylsi Vili (Tamilan Urban Royal) ollen "pu-5". Sain kuitenkin esitettyä kasvattajaluokan, joka sai Kp:n ja oli rodun toiseksi paras ryhmä. 

Mandyn pennut ovat pian luovutusikäisiä ja pian talossa alkaa hiljentyä. Melkoista vipinää onkin nämä viime viikot olleet.


chujo_hime_7kk.jpg


Liettuasta saimme mukavia kuulumisia, 
Juki (Tamilan Chujo Hime) ensimmäisissä näyttelyissään hienosti Very Promising ja 2x Rop pentu.

Congratulations Natalja and family! 


Haluamme toivottaa kaikille oikein 

Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta
Merry Christmas and a Happy New Year

merry20christmas.gif

28.11. Kuulumisia
Viime viikot ovat kuluneet tiiviisti pentujen kanssa, melkoista vipinää 7 pienen kanssa. Divan pennut ovat jo muuttaneet omiin koteihinsa Ilonaa lukuunottamatta, joka viihdyttää meitä aina tammikuulle saakka. Mandyn pennut ovat nyt 5 viikoisia ja liikkuvat ja leikkivät jo kovin. Divan pennuista "Nukke" Tamilan Daruma Hime muutti sijoitussopimuksella Lahteen Päivin luokse ja  toivomme, että siitä kasvaa kaunis ja menestyksekäs yksilö joka sitten joskus jatkaa Tamilan sukua. E2-pennuille avattu oma sivu, joka löytyy täältä. 

Muutamissa näyttelyissä ovat kasvattini loppusyksyn aikana käyneet, Jyväskylässä T. Benjirou hienosti pu-3 ja serti 39 japsin joukosta. Tarkemmin tuloksia löytyy täältä. 

Viikon päästä suuntaamme Helsinkiin messukeskuksen näyttelyyn lauantaina, mukava mennä sinne muutaman vuoden tauon jälkeen. Hartaasti toivomme myös lunta ja pakkasta ikävien kurakelien tilalle. 

tikku_lyhyt.jpg
 

7.10. Pentuja
Diva synnytti tänään 2 urosta ja 2 narttua. Synnytys sujui hyvin ja emo sekä pennut voivat hyvin. Pentujen painot 180-208 gramman välillä.

tikku_lyhyt.jpg

 26.8. Erikoisnäyttely Kangasalalla

Sunnuntai päivä vierähti Japsien erikoisnäyttelyssä Kangasalalla. Näyttelyssä mukana 80 japaninpystykorvaa kisaamassa voitoista. Ilmojen haltija suosi meitä ja päivä kauniin aurinkoinen, välillä vähän kuumakin. Tamilan japsit pärjäsivät ihan mukavasti ja muutama hieno tuloskin tuli. Roosan serti oli taas niin lähellä, tuomari tykkäsi kovasti Roosasta mutta sanoi sen olevan hieman liian iso ja näin Roosalle vara-serti. Vanha muori Oona jaksaa aina yllättää ja hienosti Pn-3 sija! Päivän kruunasi kasvattajaluokkani voitto 8 ryhmän joukosta, tästä olen erityisen ylpeä. 

Tässä kuvasatoa päivästä:

tamilan_rop_kasvattaja_2012.jpg
photo: Sari Autio 
Tamilan Kennel ROP-kasvattaja
vasemmalta: CH Tamilan Only One, jCH Tamilan White Rose, CH Tamilan Unique Princess, CH Tamilan Universal King

Arvostelu: Very much of type, you can see they all are from same family, good conformation, all moved exactly maner, movement good. 

rop-kasv.jpg

 
photo: Minna Nurmela
Tamilan ROP-kasvattaja

roosa.jpg
 


Tamilan White Rose Avk Eri2 Sa vara-serti (kuva:Minna Nurmela)

tamilan_unique_princess.jpg 


Tamilan Unique Princess Vak Eri3 Sa (kuva: Minna Nurmela)

tamilan_only_one.jpgTamilan Only One Vek Eri2 Sa Pn-3 

ecco.jpgChezzay´s Echo of Eros oli myös mukana ja valiolukassa eri
(kuva: Mirja Lampela) 

tikku_lyhyt.jpg

11.8. Syksy lähestyy
Hiljalleen kesä lähestyy loppuaan, illat viilenevät ja ilmassa on jo syksyn tuoksua. Muutamissa kesän näyttelyissä tuli käytyä itsekin ja kasvatit ovat keränneet hienoja tuloksia. Nuoremmista Akio, Akashi ja Benjirou ovat saaneet sertejä, cacibeja ja roppeja =D Onnea heille kaikille tasapuolisesti! Tamilan Yam Yam on saanut toisen sertinsä ja toivotaan, jos tämä vuosi toisi vielä sen viimeisenkin. Vanhat kehäkonkarit Urban Royal, Unique Princess, Universal King, Vroom Vroom ja Only One ovat saaneet myös hienoja tuloksia. "Oona" jo veteraani luokassa esiintyvä 9-vuotias ikinuori käy naurattamassa kehänlaidalla olevia, kun aina vaan se koheltaa ja tekee hyppyesityksiä kehässä. Forssan näyttelyssä tulikin arvosteluun: huippu kunnossa myös mieletään. 

Vielä on edessä vuoden hienoin näyttely, erikoisnäyttely jonne onkin ilmottautunut jopa 80 japaninpystykorvaa. Siellä käymme pyörähtelemässä Eccon, Pinjan ja Oonan kanssa.
Muutamia muitakin näyttelyitä koitan vielä sovitella almanakkaan. Ensi kuussa meillä alkaa arki, kun minäkin palaan takaisin töihin mammaloman jälkeen.

Pentusuunnitelmia kuuluu loppuvuoteen, Diva on asteutettu onnistuneesti pariin kertaan ja kovasti odotan tätä pentuetta. Myös Mandylle odottelen juoksua ja toivottavasti senkin saamme kantavaksi.

tikku_lyhyt.jpg


4.7. Pennut ovat muuttaneet omiin koteihinsa
Talossa on taas "hiljaista" kun pentukolmikko on lentänyt pesästään. Tamilan Chiharu Kazuo "Kassu" muutti Turkuun Anetten hoiviin. Sisarukset lähtivätkin aivan ulkomaille asti, Chiba Mamoru Saksaan Yvonnen silmäteräksi ja Chujo Hime saa kunnian olla Liettuan ensimmäinen japaninpystykorva! Onnea Anetelle pikku-Kassun kanssa. Good luck Yvonne and Natalja with those lovely puppies!

tikku_lyhyt.jpg

20.5. Porin ryhmänäyttely
Sunnuntai päivä vierähti mukavassa seurassa Porin ryhmänäyttelyssä. Japseja oli esillä 20 kpl ja Tamilan koirille mukavia tuloksia. Roosa (R.White Rose) oli parin vuoden tauon jälkeen näyttelyssä ja esiintyikin nyt ihan mukavasti ja nappasi Pn-4 sijoituksen ja vara-sertin, se viimeisen oikean sertin metsästys siis jatkuu edelleen. Parhaaseen tulokseen ylsi Pinja-prinsessa olemalla rodun kaunein. Tapasin näyttelyssä myös "Rasmuksen (T. Universal King). Rasmus on hiljattain vaihtanut kotia ja uuden omistajan kanssa sujuu hyvin. Loppukesästä Rasmuskin tulee taas näyttelyyn. Kirsi sai Rasmuksesta uuden mukavan kuvan joka löytyy täältä.

Tässä muutamia otoksia päivän esiintyjistä:
kuvat @Kirsi Vähätalo

tamilan_urban_royal.jpg


Tamilan Urban Royal

Valioluokka Eri1 Sa Pu-2


tamilanroosa3_200512.jpgTamilan White Rose

avoinluokka Eri1 Sa Pn-4 vara-sert


tamilanpinja2_200512.jpg


Tamilan Unique Princess

valioluokka Eri1 Sa Pn-1 Rop


tikku_lyhyt.jpg


13.5. Tampereen Kv- näyttely
Tänä vuonna äitienpäivä vierähti Tampereella näyttelyn merkeissä. Japseja oli ilmoitettu peräti 32 kpl ja ne oli alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen jaettu kahdelle eri tuomarille, nartut arvosteltiin heti aamulla ja urokset myöhään iltapäivällä niinpä päivälle tuli mittaa. Molemmilla tuomareilla oli tiukka linja ja Sa:ta jaettiin vain muutama. Pinja oli tuomarin mieleen ja voitti nartut ja oli lopulta Vsp. Useimmat kasvattiurokseni olivat tällä kertaa tuomarin mieleen liian isoja, ei Sa:ta kenellekään. Parhaaseen saavutukseen ylsi veteraani iän saavuttanut Pekko (T.Quick Silver) joka oli Vsp-veteraani.

Tässä muutamia otoksia Tampereen näyttelystä:
kuvat@Tiina Vainio

tampere_kv_akashiTamilan Akashi Nuk Eri2

tamilan_urban_royal_tre-12
Vili (Tamilan Urban Royal) kehän pyörteessä Vak Eri4

tamilan_quicksilver_tre-12
Tamilan Quick Silver Vek Eri1 Vsp-veteraani

tampere_kv_vihtori
Vihtoria (T.Vroom Vroom) kiinnosti enemmän kaikki muu kuin näyttely Vak Eh

rop_rowleys_yuki-chan_of_joy_vsp_tamilan_unique_princess_tre-12
Rop Rowleys Yuki Chan of Joy Vsp Tamilan Unique Princess

tikku_lyhyt.jpg


6.5. Näyttelytuloksia ja pentuja
Kevään muutamasta käydystä näyttelystä on tullut saavutuksena hienoja tuloksia niin nuorille kuin jo vähän vanhemmillekin konkareille. Tarkemmat tulokset löytyy täältä. Onnea kaikille omistajille tasapuolisesti, Hienoa!!!

Vihdoin meillä on pentuja, kun Manta pyöräytti 3 potraa pentua. Synnytys sujui mallikkaasti ja emo ja pennut voivat mainiosti, lisää löytyy pentuja-sivulta.

tamilan_xiomara.jpg
Tässä Lahden näyttelyssä poseerausnäytteen antaa Tamilan Xiomara-Xoy
om. Tiina Koivunen

tikku_lyhyt.jpg


3.4. Japsikisan tuloksia ja uusi sertivoittaja
Japsi yhdistyksen vuosikokouksessa julkistettiin ja palkittiin viime vuoden voitokkaimmat koirat. Muutama mukava Tamilan tuloskin listoilta löytyi.

Vuoden 2011 japsipentu
3. sija Tamilan Akio
4. sija Tamilan Benjirou
10. sija Tamilan Akashi

Vuoden 2011 japsiveteraani
8. sija Ch Tamilan Ice Angel
10. sija Ch Tamilan Only One

Vuoden 2011 jalostusnarttu
10. sija Ch Tamilan Only One

Vuoden 2011 jalostusuros
6. sija Ch Tamilan Universal King

Vuoden 2011 japsikasvattaja
10. sija Tamilan kennel

Kiitos näistä tuloksista kuuluu kasvattieni omistajille! Itse kävin viime vuonna vain kahdessa näyttelyssä, keskityin pienen vauvan hoitoon mutta tänä vuonna koitetaan taas pyörähdellä kehissä hieman enemmän ja ensimmäisen kerran meidät näkeekin jo Vaasan kv näyttelyssä.

Tamilan Benjirou on käynyt tänä vuonna muutamissa näyttelyissä, pojan arvostelut ovat erinomaisia mutta jokin näyttelypaikalla on aina pelottanut ja häntä ei ole noussut selänpäälle. Nyt kuitenkin Korpilahden näyttelyssä poika päätti näyttää ja häntä oli pystyssä ja heti tuloksena SERTI! Onnea Arjalle ja tsemppiä myös jatkossa!

tikku_lyhyt.jpg

5.1. Terveystuloksia
Uusi vuosi aloitetaan hienoilla terveystuloksilla. Tamilan Akashi lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Mantan (Tamilan Benika) polvet terveet 0/0.

Valitettavasti näyttää siltä, että Pinja ei odota pentuja, seuraavasta juoksusta uusi yritys.

TOIVOTAN KAIKILLE OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2012!