Kennel Tamilan Japaninpystykorvat

Mia Hautala
Ojahuhtalantie 19
29600 Noormarkku
(Pori)
FINLAND

Email: mia.hautala@gmail.com

Ajankohtaista 2023

Uusimmat uutiset löydät FacebookistaPikauutiset

Tamilan Umi-Chan uusi
FI JMVA EE JMVA

Tamilan Aamuhalla uusi
FI JMVA EE JMVA

Joutsenvaaran Aurinkoinen Ahku uusi
EE MVA


LUE LISÄÄ FB:stä

Päivitetty/Update 20.11.2023

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:570456 kpl

Tamilan kennel
Japaninpystykorvia vuodesta 1989

Vuolasvirtapalkinto nro 621

                                                        
18221969_10212809340417451_3475038524806918459_n.jpg
Mia ja C.I.B Multi Ch Tamilan Unique Princess kesällä 2017    

Tamilan kennel on pieni kotikennel Porin Noormarkussa Harjakankaalla. Harjakangas sijaitsee noin 25km Porin keskustasta maaseudun sydämeen. Meille suunniteltu ja itse rakentamamme kotimme sijaitsee isolla metsäisellä tontilla, jossa koirilla on tilaa temmeltää. Kotipihamme takaa lähtevät ihanat lenkkimaastot suoraan metsään.

Perheesemme kuulu minun lisäkseni mieheni Markus sekä 2011 syntynyt Lauri-poika. Laurin sisarukset ovat jo lentäneet pesästään.

Kasvatukseni on pienimuotoista ja pentueita syntyy keskimäärin 1-2 vuodessa. Pentueet ovat tarkoin harkittuja ja jalostukseen käyttämäni yksilöt ovat terveitä ja omaavat rodunomaisen ulkomuodon. Näyttelyissä kiertelin aiemmin hyvinkin ahkerasti, nykyään silloin tällöin, kun tavallinen perhearki antaa myöden. Olen mielissäni jos kasvattejanikin tuodaan näytille mutta mikään vaatimus se ei kasvattieni omistajille ole, tärkeintä on rakastava ja huolehtiva koti. Jos näyttelyt kiinnostavat, autan mielelläni kaikissa näyttelyyn liittyvissä asioissa. Näyttelyissä käyneet kasvattini ovat saaneet hyvät arvostelut ja yli 30 kasvattiani on tähän mennessä saavuttanut Muotovalion arvon, joukossa myös useita Kansainvälisiä valioita ja voittajia. Kennelistäni on syntynyt myös Vuoden Japsi, Vuoden Japsi Vsp, Vuoden pentu ja Vuoden veteraani. Vuoden kasvattaja-tittelin on Tamilan voittanut 2 kertaa ja top 10 listalla sijoituksia useana vuotena.

Kennelnimen Tamilan sain vuonna 1993 heti 18-vuotta täytettyäni (18-vuoden ikä on alaikäraja kennelnimen saamiseen). Nimi Tamilan tulee kantanarttuni Tamikon nimestä. Ennen kennelnimen saamista ehti syntyä kaksi pentuetta, ensimmäinen vuonna 1989. Kasvatukseni tavoitteena on saada aikaan rodunomaisia ja mukavaluonteisia japaninpystykorvia unohtamatta koiran kokonaisvaltaista terveyttä. Kaikki Tamilan pentueet tietoineen löytyy Suomen kennelliiton jalostustietojärjestelmästä.

Yhdistystoiminta:
Olen ollut Suomen kennelliiton sekä Satakunnan seura-ja kääpiökoirayhdistys r.y:n jäsen vuodesta 1988 alkaen. Suomen japaninpystykorvayhdistyksen jäseneksi liityin vuonna 1989.
Japsi yhdistyksen hallitukseen kuuluin vuosina 2002-2007, joista kaksi viimeistä kautta olin yhdistyksen varapuheenjohtaja. Jalostustoimikuntaan minut valittiin vuonna 2003, v. 2019 en enää asettunut ehdolle, välillä on hyvä levähtää.
Vuonna 2006 sain kunnian vastaanottaa Suomen japaninpystykorvayhdistyksen myöntämän pronssisen ansiomerkin aktiivisesta toiminnasta rotuyhdistyksen hyväksi sekä vuonna 2011 vastaanotin hopeisen ansiomerkin. Vuonna 2006 Suomen kennelliitto myönsi kennelilleni vuolasvirtapalkinnon erittäin ansiokkaasta kasvatustyöstä.

ansim_pronssi.jpg
Pronssisen ansiomerkin saajat 25-vuotis juhlanäyttelyssä; minä toinen oikealla

"Koirahistoriaa":

Ensimmäinen japaninpystykorva Lilimarleen "Tamiko" tuli taloon vuonna 1988. Olin silloin 13-vuotias ja vihdoin sain vanhempani suostumaan koiraan. Tamiko oli todella ihana luonteinen ja viisas koira. Se ei pelännyt mitään, oli luonteeltaan rakastettava ja avoin; kaikkien kaveri. Tamikon kanssa kävin ahkerasti näyttelyissä. Saavutuksena mm. Suomen muotovalion arvo, 4x Cacib ja vuoden 1993 erikoisnäyttelyn Vsp. Enpä osannut tuolloin 13-vuotiaana ajatella, kun pentua kotiin haettiin, että sylissäni istuu tulevan kennelini kantanarttu. Minulla oli onnea matkassa jo tuolloin, kun sain heti aivan sattumalta hyvän koiran.

Toinen koira jäi perheeseemme Tamikon kolmannesta pentueesta, Tamilan Chit-Chat kotoisasti Pimpo. Pimpo oli varsinaninen ikiliikkuja ja "kähkötin". Pimpo oli meidän perheen tähti. Se rakasti näyttelyissä käymistä. Pimpon saavutuksista mainittakoon mm. Kansainvälinen muotovalionarvo, vuoden 1996 Ruotsin voittajanäyttelyn rotunsa paras, vuoden 1999 Suomen paras japsi narttu sekä useat Rop- ja Vsp voitot. Vanhuuden uuvuttamana Pimpo nukkui ikiuneen kesällä 2006 13,5 vuoden ikäisenä. Pimpolla on ikuisesti erityinen paikka sydämessäni. 

Koko kasvatustyöni perustuu näihin kahteen koiraan, äitiin ja tyttäreen jotka ovat antaneet erinomaisen pohjan kasvatukselleni. Ainakin toistaiseksi nämä koirat löytyvät jokaisen kasvattini sukutaulusta.

2000-luvulla varmasti tunnetuimmat Tamilan koirat ovat C.I.B Tamilan Only One ja "Oonan" tytär C.I.B Tamilan Unique Princess jotka molemmat ovat niittäneet mainetta myös ryhmäkehissä. 

Ensimmäinen tuontini ja urokseni saapui taloon syyskuussa 2008, kun hain Ruotsista urospennun Chezzay´s Echo of Eros "Ecco". Sekä vuonna 2009 saapui Norjasta pentuvaihtona Jasam´s Magic Girl to Tamilan "Mandy". 

Tamilan japseja on kysytty myös ulkomaille ja olen saanut lähettää matkaan lupaavia yksilöitä Tanskaan, Norjaan, Saksaan, Liettuaan ja Tsekkeihin.

7. sukupolvi Tamilan japseja näki päivänvalon vappuaattona 2022, tästä sukua jatkamaan kotiin jäi Fi JMVA Tamilan Umi-Chan.

Pohjanpystykorva

Toukokuussa 2017 taloomme saapui Pohjanpystykorva "Dolla". Dolla on Markuksen metsästyskaveri ja minun näyttelytähti. Dolla on menestynyt näyttelyissä upeasti tuomarilla kuin tuomarilla.
Ensimmäinen pohjanpystykorva pentue syntyi helmikuussa 2022 ja tästä jäi kotiin Tamilan Aamuhalla. Pohjanpysykorvan pennut myymme vain metsästäviin koteihin.

päivitetty 5/2023