Kennel Tamilan Japaninpystykorvat

Mia Hautala
Ojahuhtalantie 19
29600 Noormarkku
(Pori)
FINLAND

Email: mia.hautala@gmail.com

Ajankohtaista 2023

Uusimmat uutiset löydät Facebookista

PENTUJA suunnitteillaPikauutiset

Tamilan Umi-Chan uusi
FI JMVA EE JMVA

Tamilan Aamuhalla uusi
FI JMVA EE JMVA

Joutsenvaaran Aurinkoinen Ahku uusi
EE MVA


LUE LISÄÄ FB:stä

Päivitetty/Update 20.11.2023

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:561988 kpl

Uutiset 2014

joulu2014.jpg

Vuosi alkaa olemaan taas lopuillaan. Viimeiset näyttelyt olivat joulukuun alussa Helsingin messukeskuksessa. Molemmita päiviltä tuli mukavia tuloksia. Katso lisää tuloksista
Piipan masu on alkanut pyöristymään ja toiveissa on vuodenvaihteessa pikku Maseja ja pikku Piippoja =) Katso lisää pentuja sivulta. 
Toivotamme kaikille oiken Rauhallista Joulua ja Onnea tulevalle vuodelle 2015!

13.11. Tarton reissua ja surua

Viime viikonloppuna matkasin Lampelan Mirjan kanssa Viroon Tarttoon 2x Kv näyttelyyn. Matka sujui kaikinpuolin hyvin ja tuloksetkin lämmittivät mieltä. Tamilan Daruma Hime molempina päivinä Pn-2 sijoitus sekä matkaan mukaan lähti Sert, Eestin muotovaliotitteli ja 2x cacib. "Nukella" olisi C.I.B arvoon oikeuttavat cacibitkin täynnä mutta harmillisesti vuoden väli ensimmäisen ja viimeisen välillä ei täyty. Metsästellään sitä viimeistä sitten joskus. Pinja (Tamilan Unique Princess) kisasi ekaa kertaa veteraaniluokassa ja hienosti molempina päivinä Pn-1 Vsp ja Rop-vet, lisäksi kotiin mukaan lähti EEVMva titteli. Bis-kehässä lauantaina päästiin vielä 8. parhaan joukkoon. Mirjan Elvis sai myöskin EE Mva tittelin ja Cacibin matkaansa, lauantaina Elvis taipui vuotta nuoremmalle veljelleen jääden pu-2 sijalle.  Japseja kisaamassa oli lauantaina peräti 7 ja sunnuntaina 6.

Suomenmaalla Tamilan Benjirou esiintyi Jyväskylä Kv:ssa hienosti Pu-4 sijalle. Matkassa mukana yli 20 koiraa. 
"Bono" Tamilan Hokusai Haru kävi  Helsingin pentunäyttelyssä temppuilemassa kehässä. Kehän ulkopuolella poika oli reipas ja häntä pystyssä. Kehänarun sisäpuolelle astuttaessa iski ramppikuume ja häntä ei pysynyt  selällä. Tuomari oli kovasti asiaa harmitellut, koska poika on muutoin kaikinpuolin mallikelpoinen.  No eipä Tiina ja Bono muuta kuin treeniä ja tsemppiä tulevaisuudessa! Tässä vielä ihanat nassukuvat pojasta Tiia Vainion ottamana. 

bono.jpg bono2.jpg

Tamilan Hokusai Haru 7 months 

Kaiken viikonlopun ilon jälkeen tiistaina 11.11. minua odotti raskas matka, kun saattelin Oona-mummon viimeiselle matkalleen. Nisäkasvaimet ja syöpä saivat lopulta yliotteen vanhuksestamme ja oli aika päästää irti. Hyvää matkaa Oona-mummo <3

27.10.  Uusi muotovalio

Eilinen päivä vierähti Seinäjoen näyttelyssä. Minulla matkassa Pinja (T.Unique Princess) ja Päivin sain yllytettyä lähtemään 600km ajelulle Lahdesta Nuken (T.Daruma Hime) kanssa kokeilemaan ensimmäistä kertaa valioitumista Nuken täytettyä juuri 2-vuotta. Japseja kisassa oli jopa 23kpl ja monta sertin haluavaa narttua. Tuomarina Riitta Lahtovaara jonka tiesin varsin tiukaksi tuomariksi. Eh:ta tuomari jakeli ihan kiitettävästi ja jännitys tiivistyi. Nukesta ja Pinjasta tuomari kuitenkin piti kovasti kuten aavistelinkin ja lopulta Nukke vei koko potin ollen Rodun kaunein ja saaden Suomen muotovaliotittelin! Päivin kanssa olimme aivan huippu onnellisia ja tyytyväisiä! 

nukke_mva.jpg

Tamilan Daruma Hime
FI Mva 26.10.14

mia_ja_paivi.jpg

Onnelliset omistajat =) 

3.10. Terveystuloksia

D-pentueen tytöt ovat käyneet terveystutkimuksissa. Tamilan Dai-Ichi Sakura polvet 0/0 lonkat A/A kyynärät 0/0, silmät terveet muutamaa ylimääräistä ripseä lukuunottamatta. 
Tamilan Daruma Hime polvet 0/0 silmät terveet ja sydänkuuntelu puhdas. Lonkkien ja kyynärien virallisia vastauksia odottelemme vielä kennelliitosta. 

Loppuvuoteen mahtuu vielä muutama näyttely. Pinjan ja Nuken kanssa suuntaamme ensin Seinäjoelle, marraskuussa lähdemme Mirjan kanssa näyttelyyn Viroon Tarttoon kokeilemaan onneamme sekä joulukuussa vielä messukeskuksen voittajanäyttelyt. Nukke pääsee kokeilemaan valioitumista sekä Pinja kilpailee Tarttossa ja Helsingissä ekaa kertaa veteraaniluokassa! Minne se aika on vierähtänyt, juurihan Pinja oli minun lupaava pieni pentu. 

31.8. Syksy on tulossa, kesän näyttelyt takana

Huomenna alkaa syyskuu, kesä on siis auttamattomasti ohitse. Oman kesälomani sain nauttia todella helteisessä säässä, koko 4 viikkoa liki +30 astetta. Koirille tukalaa mutta itse nautein. 

Ensimmäisellä lomaviikolla lähdin Lampelan Mirjan kanssa Latviaan Adaziin näyttelyyn. Matkassa mukana Elvis (Sakura Zensen Little White Boy), Nukke (Tamilan Daruma Hime) ja Pinja (Tamilan Unique Princess). Reissu oli kaikin puolin onnistunut, jos mieletöntä kuumuutta ei lasketa mukaan. Kotiin tuli Nukelle CAC ja r-Cacib joka aikoinaan vahvistuu Cacibiksi, sekä Pinjalle Rop Vsp CAC ja Cacib LV Mva ja BALT Mva tittelit. Elvis-poika sai myös sertin ja Cacibin ja lauantaina sijoittui vielä ryhmässäkin hienosti neljänneksi. Kiitokset Mirjalle mukavasta matkaseurasta, eiköhän pian oteta uusiksi ;)

Koti Suomessa oli kaksi hienoa näyttelyä, oman yhdistyksen Open Show ja maailmanvoittaja näyttely. 

Reissuun lähdin jo keskiviikkoiltana ja yöpyä sain ihanien ulkomaanystäviemme asuntoautossa. Torstaina Open Show, perjantaina rentoa seurustelua ja lauantaina maailmanvoittajanäyttely. 

Open Show:hun olimme saaneet Australialaisen japsi kasvattajan Amanda Hugginssin arvostelemaan koiriamme. Aivan upeaa. 

Tamilan edustuksesta vastasivat:
pikkupennuissa 4 kk:n ikäinen Bono, Tamilan Hokusai Haru. Bonoa ei huvittanut esiintyä sitten lainkaan mutta lupaavana poikana irtosi kuitenkin pek 1Kp ja pu-2 pentu sijoitus. Poitsu oli kyllä oikein mukavan näköinen lupaus, vielä kun kehäkäytös saadaan kohdilleen niin varmasti menestystä aikuisena tulee, tsemppiä Tiina!

Isommissa narttupennuissa esiintyi Hula, Tamilan Genji Hikaru. Hula tykkäsi edetä enemmän pomppien kuin neljällä jalalla kulkien ;) seisominen kuitenkin sujui mallikkaasti. Tuloksena Hulalle Pek1 Kp pn-2 pentu.

Avoimen luokan uroksissa esiintyi Eddie, Tamilan Xiomara Xoy. Eddie esiintyi ihan mallikkaasti, mutta jälleen huomautusta vaaleista silmistä ja isosta koosta. Ei sijoitusta.

Itse menin kehään bikinipukeisen Nuken, Tamilan Daruma Himen kanssa. Nukke esiintyi mukavasti ja tuloksenan nuorten luokan 3. sija ja Kp. 

Viimeisenä kehään meni Pinja, Tamilan Unique Princess. Pinja esiinty mallikkaasti kuten aina ja miellytti tuomaria kovin. Lopulta Pinja oli kaunein narttu ja Vsp. Vallan huippua!

Tässä kuvasatoa Open Show:usta, @Satu Taskinen

hokusai_haru_4kk.jpg

Tamilan Hokusai Haru
Pek1 Kp Pu-2 puppy

genji_hikaru_openshow.jpg

Tamilan Genji Hikaru 
Pek1 Kp Pn-2 puppy

daruma_hime_openshow.jpg

 

Tamilan Daruma Hime 
Nuo 3. Kp

pinja_openshow_2014_04.jpg

Tamilan Unique Princess
Val 1 Kp Pn-1 Vsp

Maailmanvoittaja näyttelyyn suuntasimme siis lauantaina. Mielestäni näyttelyn suunnittelu oli onnistunut hyvin ja ilman suurempia odotteluita pääsimme sisälle. Koko päivä vierähti japsi kehän laidalla. Päivi esitti Nuken itse hienosti ja tuloksena nuortenkuokassa Eri4. Pinjan kanssa olimme kovatasoisessa valioluokassa Eri3 (11 valiota). Maailmanvoittaja näyttelyssähän ei Sa:ta jaeta ja luokan voittaja pääsee vain jatkoon. Mutta näihin tuloksiin olemme oikein tyytyväisiä. 

Kesäloman viimeisenä viikonloppuna pyörähdimme vielä kotinäyttelyssä Porissa. Matkassa mukana Pinja. Pinja hienosti Vsp. 

Nyt pidämme näyttelytaukoa muutaman kuukauden. Parit näyttelyt on vielä suunniteltu tälle vuodelle. 

Suurena pettymyksenä näyttää siltä, että pentuja ei tälle vuodelle saada =( Vaikka Mantan astutukset onnistui nappiin niin pupseja ei näyttäisi tulevan. Ei muuta kuin ensikerralla parempaa onnea. Kevät pennut onkin kyllä mukavammat. 

3.6. Viron reissu

Menneenä viikonloppuna kävin Lampelan Mirjan kanssa reissaamassa Virossa. Eestin voittajanäyttelystä "Mantalle" Tamilan Benika mukaan sert cacib valio- ja voittajatittelit. Cacibitkin olisi C.I.B arvoa varten koossa mutta laiskuuttani en ole sitä yhtä vara-cacibia saanut aikaiseksi anoa aidoksi. Kesän aikana tulossa vielä 2 ulkomaan reissua, katsotaan ensin mitä sieltä saadaan. 

Pennut ovat lentäneet pesästään, hiljaista on talossa. Seuraava pentue suunnitteilla syksylle.

19.5. Kesä on täällä

Ensimmäinen ulkonäyttely on käyty, se on kesän merkki. Viime sunnuntaina kävimme Rauman näyttelyssä. Saimme nauttia todella lämpöisestä aurinkoisesta säästä. Kotiin tuomisena hienoja tuloksia. Tamilan Benika "Manta" nappasi viimeisen sertinsä ja valioitui. Tamilan Zakarry esiintyi hienosti ja tuloksena pu-2 ja eka serti! Onnea Julia! Vauhti mummo Oona oli Rop-vet ja Pinja hienosti Vsp. Esitimme hienon kasvattaja ryhmän joka Kp:n arvoisesti Rop-kasvis. Kiitos kaikille mukavasta päivästä ja esittämisavusta.

Mantan kanssa lähdemme Tallinnaan Eestin-voittajaan kokeilemaan onneamme kuun vaihteessa. Muutama näyttely vielä suunnitelmissa tälle kesälle, muuten vietämme leppoisaa lomailua. 

raumaropjavsp12.jpg

Rauma 18.5. Rop Donorei Latusan Bahaya ja Vsp Tamilan Unique Princess
Tuomari Harto Stocmari

21.4. Hyvää kevättä!

Hupsista, pääsiäistä jo vietetään enkä ole uutisia sivuille saanut mitään tekstiä aikaiseksi.... mutta hyvää kevättä kaikille sivuilla vierailijoille. Lämpömittari näyttää pääsiäisen kunniaksi +17. 

Uusi näyttelykausi on alkanut ja mukavia tuloksiakin jo saatu, lue lisää täältä. Onnea kaikille tasapuolisesti!

Muutamiin näyttelyihin olen itsekin ilmoittanut, niistä ensimmäisenä Tampere kv ja sitten Rauma. 

Piippa synnytti 3.4. Tamilan H2-pentueen, vihdoin oikein kunnon pentue 1+3 kahden yhden pennun pentueen jälkeen. Mukavaa, kun saa taas seurata pentujen menoa ja leikkiä. Synnytys sujui hyvin ja Piippa hoitaa pentujaan esimerkillisesti.