Kennel Tamilan Japaninpystykorvat

Mia Hautala
Ojahuhtalantie 19
29600 Noormarkku
(Pori)
FINLAND

Email: mia.hautala@gmail.com

Ajankohtaista 2023

Uusimmat uutiset löydät Facebookista

PENTUJA suunnitteillaPikauutiset

Tamilan Umi-Chan uusi
FI JMVA EE JMVA

Tamilan Aamuhalla uusi
FI JMVA EE JMVA

Joutsenvaaran Aurinkoinen Ahku uusi
EE MVA


LUE LISÄÄ FB:stä

Päivitetty/Update 20.11.2023

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:562002 kpl

Uutiset 2010

 

 

10.11. Näyttelyitä maailmalla
Viime perjantaina suuntasin auton nokan kohti Viron maata ja Tartton 2x Kv näyttelyitä. Matkassa mukana Ecco, Mandy (Jasam´s Magic Girl) ja kasvattini Nelli (T. Only You).  Reisussa kanssani Mandyn "omistaja" Anne-Mari. Matka sujui kaikin puolin erinomaisesti ja ilman ongelmia. Hotellit löytyivät hyvin ja täyttivät odotukset. Itse näyttelyissä meni mukavasti. Eccolle molempina päivinä Rop Cacib ja lauantaina serti ja EE Mva arvo. Nellille upeasti molempina päivina Vsp ja Cacib, Nelli saa nyt laittaa postiin C.I.B arvo hakemuksen. Mandy sai molempina päivinä tyytyä Eh1 tulokseen. Tytön irtonaisina roikkuneet karvat kammattiin hotellin roskikseen ja pigmentissä olisi myös toivomisen varaa. Kiitoksia vielä Anne-Marille matkaseurasta! Otetaan joskus uusiksi.

Samana viikonloppuna Sami (T. Voodoo Man) mittelöi kotimaassaan Tanskassa 2x int näyttelyssä. Sami pokkasi kovissa kisoissa molempina päivinä Rop pystin ja sunnuntaina sai Tanskan voittaja 2010 tittelin itselleen! Congratulations Annette and Sami!

Loka-Marraskuun vaihteessa Pinja kävi Riikan ja Susannan matkassa Latviassa kokeilemassa onneaan. Tällä kertaa Pinja taipui pn-2 sijalle ja sertin metsästys Latviasta jatkuu sitten joskus. Nyt Pinja on astutettu onnistuneesti ja pentuja odotellaan vuoden vaihteessa.

tikku_lyhyt.jpg

zandalee_bob_puppy.jpg25.10. Seinäjoen näyttely ja kuulumisia maailmalta
Viime lauantaina kävimme koko perheen voimin Seinäjoen Kv näyttelyssä. Eccon karvat ovat vasta kasvussa takaisin mutta silti tuli hienosti sijoitus pu-3. Pinjakaan ei ole täydessä turkissa mutta se ei tuomaria haitannut ja Pinja nappasi jälleen Rop-sijoituksen cacibin kera. Ensikertalaisena näyttelyssä oli Robin (Tamilan Zakarry). Robin esiintyi mallikkaasti ja vaikuttaa oikein kehityskelpoiselle pojalle, Seinäjoelta mukaan lähti Vsp-pentu pysti. Onnea Robinin perheelle.

Maailmalta myös mukavia uutisia, Z-pentueen tytöt ovat debytoineet kehässä. Tsekeissä Zarlinna jo kahdesti Very promising 1st place ja Spitzien erikoisnäyttelyssä upeasti Bis-puppy! Saksassa Zandalee Very promising 1st place Nationale Stutgart showssa. Congratulations Olga and Ingrid.

                                                     Tamilan Zandalee Very Promising 1st place Stutgart

 

tikku_lyhyt.jpg

18.10 Pennuista uudet kuvat
Aika vierii. Pennut täyttivät viime torstaina jo 6 viikkoa. Eilen Vähätalon Kirsi kävi ottamassa pojista uusia kuvia, kuvia löytyy täältä. Huomenna käymme eläinlääkärissä ja torstaina pojat ovatkin valmiita suureen matkaan kohti omaa kotia ja maailman ihmeitä.

tikku_lyhyt.jpg

4.10.
Pennut kasvavat ja voivat hyvin, avattu pennuille oma sivu ja pennuista kuvat 4 viikon iässä. Pennut saivat myös nimet.

Myös Rasmuksesta muutama uusi tuore kuva, oli kiva nähdä poika muutaman vuoden jälkeen. Hieno poikahan tuo on =)

tikku_lyhyt.jpg

3.9. Tamilan 6. sukupolvi on syntynyt, Eccolle uusi valion arvo
Eilen Roosa synnytti 3 potraa uros pentua 242g-224g-241g. Tämä on 6. sukupolveni ja kovasti odotimme tyttöä mutta kyllä nämä pojatkin kelpaavat. Kuvia laitetaan, kun pennut vähän kasvavat. Roosa on erinomainen äiti ja hoitaa pienokaisiaan suurella rakkaudella.

Latviasta tuli mukavaa postia, kun Eccon Latvian muotovalionarvo oli vahvistettu.

tikku_lyhyt.jpg

16.8. Vihtorille uusi valionarvo
Tamilan Vroom Vroom kasvatti jälleen menneenä viikonloppuna titteliriviään, kun sai tällä kertaa Latviassa sertin ja Latvian muotovalion arvon, Onnea jälleen Vihtorin perheelle!

tikku_lyhyt.jpg

                                                                            Tamilan Vroom Vroom                    
                                                         Liettua 6.-7.8. C.I.B ja LT Mva

vihtori.bmp12.8. Uusi kansainvälinen valio
Viime viikonvaihteessa Vihtori (T. Vroom Vroom) kävi Liettuassa 2xKv näyttelyssä. Kotiin tuomisena pojalla upeasti 2xRop 2xCacib 2xserti, Liettuan muotovaliotitteli ja Vihtori sai myös kansainväliseen valionarvoon oikeuttavan viimeisen Cacibinsa! Upea saavutus vasta 2½ vuotiaalta pojalta! Onnea Vihtorin perheelle!

Sunnuntaina saimme uuden sertivoittajan, kun Tamilan Yam Yam avasi sertitilinsä Kiikoisten ryhmänäyttelyssä. Onnea myös Ronin perheelle.

 

 

 

tikku_lyhyt.jpg

2.8. Näyttelymenestys jatkuu
Eilen pyörähdimme Seinäjoen ryhmänäytelyssä Pinjan ja Eccon kanssa. Jälleen kotiin tuomisena Pinjalle Rop ja Eccolle Vsp. Ryhmässä Pinja ylsi vielä hienosti Ryp-4 sijalle!

 

pinja_ryp4_seinajoki.jpg
Tamilan Unique Princess Rop Ryp-4 Seinäjoki 2.8.
ryhmätuomarina Leila Kärkäs

tikku_lyhyt.jpg

27.7. Eccosta Suomen muotovalio
Menneenä lauantaina Helsingin kr näyttelyssä matkassa mukana Ecco, Mandy ja Pinja. Ecco tavoitteli ensimmäistä kertaa viimeistä sertiään Fi Mva arvoon, 2-vuotta ikää pojalle tuli 7.7. Paikalla ei ollut tällä kertaa yhtään valiourosta niinpä mahdollisuus sertiin tuli vain urosten voitolla. Mandyn ihanat hajut nenässään Ecco esiintyi oikein ryhdikkäästi ja lopulta urosten voittoon ja se viimeinen tarvittava serti tuli ensi yrityksellä! Eli nyt Ecco-poika saa lisätä nimensä eteen muiden tittelien lisäksi myös Fi Mva arvon. Rop-ruusukkeesta kilpailemaan Eccon kanssa tuli kukapas muukaan kuin meidän kaunis Pinja, jolle se lopulta ojennettiinkin. Mandy jälleen kaikilla kolmella karvallaan hienosti eri2 tulos.
Myös Eddie 11kk (T. Xiomara-Xoy) oli ensimmäisessä näyttelyssään Helsingissä. Eddie oli oikein reipas ja esiintyi oikein hienosti, valitetavasti pojan karvat oli jääneet kotiin ja rungon tarvitsee vielä kehittyä. Muutoin arvostelu oli kiva ja oli oikein mukava nähdä poitsua.

Myös Rasmus (T. Universal King) kävi pyörähtämässä kehässä Mäntsälässä, josta kotiin viemisenä Rop-pysti, Onnea Outi ja Rasmus!

tikku_lyhyt.jpg

5.7. Menestyksekäs näyttelyviikonloppu
Viime viikonvaihteen vietimme näyttelyissä auringon hellimässä säässä. Lauantaina kotikisa Porin kv näyttelyssä ja sunnuntaina ajelimme Forssan kaikkienrotujen näyttelyyn. Molempina päivinä sisarukset Tamilan Urban Royal ja Unique Prinsess veivät voitot, lauantaina Vili Rop ja Pinja Vsp cacibien kera, sunnuntaina meni voitot toisinpäin Pinjan ollessa Rop ja Vilin Vsp. Porissa mukana myös ensi kertaa junnuluokassa kisaava "Roni" Tamilan Yam Yam hienosti Eri1 tulos, "Ecco" Chezzay´s Echo of Eros on saanut turkkinsa takaisin ja tuloksena pu-3 vara-sertin kera. Iloisimmin Porissa kuitenkin yllätti täysin bikineissä kisaava "Mandy" Jasam´s Magic Girl to Tamilan sijoituksellaan pn-2 ja serti!

Juhannuksena Tanskassa maailmanvoittajanäyttelyssä Tamilan edustuksesta vastasi veljekset Vroom Vroom ja Voodoo Man, molemmille laatuarvostelu erinomainen mutta tälläkertaa ei muita sijoituksia.

tikku_lyhyt.jpg

17.6. Pinja Norjassa
Pinja kävi Kirsin ja Sadun kanssa viime lauantaina Norjassa japaninpystykorvien erikoisnäyttelyssä. Tuomari tuli japanista ja aikuisia koiria oli paikalla 50. Kotiin tuomisena Pinjalla avoimenluokan voitto ja pn-3 sijoitus. Serti meni harmillisesti toiseksi tulleelle koiralle. Näyttelyssä valittiin myös Rop avo-koira jonka Pinja voitti. Kiitos Kirsille ja Sadulle kun otitte Pinjan matkaan mukaan.

pinja_njsk_120610_2.jpg
vas. Tamilan Unique Princess Rop-avo koira ja oik. Ice Breaker Vsp-avo-koira

Sain myös Noisysta (Tamilan Xtra Unique Echo Boy) joka asustelee Norjassa pari uutta kuvaa. Kehityskelpoiselle pojalle tuo 10kk ikäinen kakara näyttää.

noisy_130610_1.jpg noisy_130610_2.jpg

Tamilan Xtra Unique Echo Boy 10kk om. Hanne N. Ånensen, Norja

tikku_lyhyt.jpg

mia_ja_ingrid.jpg24.5. Zandalee matkusti omaan kotiin
Talo on jälleen hiljentyynyt, kun viimeinenkin pentu matkasi omaan kotiin. Viime lauantaina saimme vieraita Saksasta, kun Ingrid ja Yvonne saapuivat hakemaan tyttöä kotiin. Kaikki sujui hienosti ja nyt Zandalee tassuttelee Saksan maalla.

Good luck Ingrid and Zandalee and thank you and Yvonne for everything.

 

<- Zandalee lähdössä Ingridin matkaan kohti omaa kotia Saksaan

 

tytöt viettävät viimeisiä hetkiä pikku Zandaleen kanssatytot_ja_zandalee.jpg

tikku_lyhyt.jpg

19.5. Terveystuloksia
Roosan (Tamilan White Rose) ja Eccon (Chezzay´s Echo of Eros) lonkka- ja kyynärnivel lausunnot saapuivat kennelliitosta. Molemmilla terveet A/A lonkat ja 0/0 kyynärnivelet.

tikku_lyhyt.jpg

C.I.B Fi&EE&Se< Mva EEV-08-09 LTV-09 Tamilan Unique Princess 
Rop ja Ryp-2 Pori 9.5

pinja_poriryp2.jpg

10.5. Pinjan juhlaa ja pentuja maailmalle
Eilen sunnuntaina olimme koleassa säässä kotinäyttelyssä Porissa. Japseja oli kisassa 16 kpl. Ensikertalainen Tamilan Yam Yam esiintyi kuin kokenutkin konkari ja nappasi itselleen Rop-pentu pystin, siitä se ura urkenee, onnea Ronin kotijoukoille. Vili taipui tällä kertaa kakkossijalle Australiaispoika Hiron voittaessa urokset, onnea Kirsi ja Hiro! Pinja hurmasi tuomarin täysin ja oli Rop ja vielä ryhmäkisassa loisti RYP-2 sijalle.

Talossa väki vähenee, kun pennut lentävät pesästään. Viime perjantaina poika lähti Seinäjoelle Julian omistukseen, tästä pojasta toivottavasti tulevaisuudessa vielä kuullaan. Lauantaina saattelin Zarlinnan Olgan matkaan ja kohti Tsekin maata, Good luck Olga and Hanako!

Zandalee viihdyttää meitä vielä hetken.

tikku_lyhyt.jpg  

5.5. Pennut valmiina lähtöön
Aika vierii nopeasti, pennut täyttivät eilen jo 7 viikkoa ja ovat lähtövalmiina omiin koteihinsa. Z-pentueen sivu tehty ja päivitetty. Pikkuiset Tamilan alut ovat oikein reippaita ja ulkomuodoltaan mukavia.

Muutamia uusia näyttelytuloksia löytyy näyttelytuloksia sivulta.

Tamilan White Rose "Roosa" kävi polvitarkastuksessa tuloksella 0/0.

1.4. Vuoden japsi 2009 kilpailuntulokset
Viime viikonloppuna Japsi r.y.:n sääntömääräisessä vuosikokouksessa palkittiin viimevuoden voitokkaimmat koirat. Mennyt vuosihan oli upea ja tuloksetkin sen mukaisia. Yllätyksenä Pinja voitti nartut, vaikka ehti kisata vain osan vuotta, mammalomalle jäätiin jo heinäkuussa. Kiitos ja Onnea kaikille kasvattieni omistajille menneestä vuodesta sekä erityiskiitos Vilin perheelle pojan hienosta hoidosta ja mahdollisuudesta päästä kisaamaan.

 

Tässä tulokset Tamilan koirien osalta:

Vuoden japsi 2009
1. sija
Multi Ch MultiW Tamilan Urban Royal
4. sija Ch Tamilan Vroom Vroom
10. sija Ch Tamilan Universal King

Vuoden japsi Vsp
1. sija Multi Ch Tamilan Unique Princess
7. sija Ch Tamilan Wite Rose
9. sija Ch Tamilan Only One

Vuoden japsipentu 2009
9. sija Ch Tamilan White Rose

Vuoden japsi jalostusnarttu 2009
1. sija Multi Ch Tamilan Only One
8. sija Ch Tamilan Isabel de Emiro

Vuoden japsi kasvattaja 2009 kennel Tamilan 1. sija

Lisäksi uroksemme Chezzay´s Echo of Eros hienosti uroksissa 6. sija

2009_japsit.jpg

tikku_lyhyt.jpg

23.3. Uusia valiovahvistuksia
Eilen posti toi vihdoin Pinjan (Tamilan Unique Princess) Int Mva arvo diplomin ja vahvistuksen tittelistä sekä tänään sain Emmalta iloisen viestin että Vihtorin (Tamilan Vroom Vroom) Venäjän muotovalio vahvistus oli saapunut postissa. Onnea uusille valioille!Oona äiti on ylpeä lapsistaan.

tikku_lyhyt.jpg

21.3. Tampereen näyttely ja pentukuulumisia.
Eilen kävimme Tampereen Kv näyttelyssä. Matkassa mukana Vili ja Pinja. Mukaan oli ilmoitettu myös Vihtori ja Roosa. Ecconkin piti tulla mutta viikkotakaisen totaali turkinajon ja huopaantumisen takia Ecco viettää nyt useamman kuukauden näyttelytauon. Enpä ole moista 20 vuoden aikana kokenut.... mutta onneksi karvat on uusiutuva luonnonvara =)
Vilillä menestys jatkuu ja kotiin tuomisena 29 japsin joukosta jälleen Rop-voitto cacibin kera. Pinja pentuloman jälkeen mukavasti pn-4. Roosa esiintyi hieman paremmin kuin Turussa ja tuloksena luokkavoitto laatumaininnalla erinomainen. Lopuksi esitin Rodun parhaan kasvattajaluokan, jossa mukana myös erinomaisella palkittu Vihtori.

Kotona Oonan pennut kasvavat kohinalla ja Oona nauttii viimeistä kertaa äitiyden tuomasta onnesta. Vierestä saan ilolla seurata miten se hoivaa ja pitää suurella rakkaudella huolta pienokaisistaan. Pennut ovat pyöreitä maitobaarin antimista ja pigmentti alkaa hiljalleen tulla nenuihin. Vielä viikon verran niin silmät alkavat avautua.

tikku_lyhyt.jpg

25.1. Näyttelykauden avaus
Vuoden 2010 näyttelykausi avattiin menneenä viikonloppuna Turun Kv näyttelyssä. Mukana oli myös ensikertalaiset Mandy (Jasam´s Magic Girl to Tamilan) ja Väpä (T. White Yuki). Mandylle kotiin viemisenä mukavasti Vsp-pentu pysti kivalla arvostelulla, Väpä saa kasvaa vielä rintakehästään, mutta muuten arvostelu oli ok ja käyttäytyminen reipasta.
Roosaa jostain syystä pelotti pöydällä ihan kamalasti ja tällä kertaa tuloksena vain Eh vaikka arvostelu oli erinomainen. Vili voitti valioluokan ja Vihtori tuli kolmanneksi. Pu-kisassa Vili taipui kakkossijalle. Ecco voitti nuortenluokan eri:llä mutta Pu-sijoitusta ei tullut tällä kertaa. Monen vuoden tauon jälkeen Nori-mummo teki comebackin näyttelykehään, hienosti sen tekikin sillä kotiin lähti kymppi-vee mummolle Rop-vetsku ja Pn-2 sijat.  Lopuksi esitin vielä kasvattajaluokan joka koostui neljästä eriyhdistelmästä, tuomari ihmettelikin tasaisuutta ja kehui kasvatustyötä. Katso tarkemmat tulokset täältä.

Tässä vielä kuvat nuorukaisista:

  Tamilan White Yukitamilan_white_yuki_1.jpg    Jasam´s Magic Girl to Tamilanmandy_turku.jpg

 

tikku_lyhyt.jpg

 

happy_new_year02.jpg

4.1. Vuosi vaihtuu
Jälleen on yksi vuosi takana ja uusi siintää edessä. Mennyttä vuotta ei voi muistella kuin hyvällä, niin upea se oli. Uusia titteleitä ropisi urakalla ja näyttelymenestys oli huimaa. Tässä vielä vuoden 2009 uudet Tamilan tittelit:
Tamilan Unique Princess C.I.B* Fi&Se&Ee&Lt Mva EeV-09 LtV-09
Tamilan Urban Royal C.I.B.* Fi&Se&Ee&Lv Mva EeV-09 Pmv-09 V-09
Tamilan Universal King Fi Mva
Tamilan Vroom Vroom Lv jMva Lt jMva Lt jV-09 Fi Mva BaltV-09
Tamilan Voodoo Man Dk Mva Dk KlubCh DkV-09
Tamilan White Rose Ee jMva Lt jMva EejV-09 BaltjV-09

- 25x ROP/BOB 13xVSP/BOS 24xCACIB

Tamilan Unique Princess loisti ilmajoen näyttelyssä aina Bis-2 sijalle asti. Kasvattajaluokan esitin 7 kertaa, ollen joka kerta Rop-kasvattaja usealla eri kokoonpanolla. Mouhijärven näyttelyssä olimme Bis-2-kasvattajaluokka. Loppuvuoden huipennuksena "Vili" Tamilan Urban Royal pokkasi messukeskuksen voittajanäyttelyissä molempina päivinä voittajatittelit!

Uusia Tamilan vauvoja vuonna 2009 syntyi 7 kpl, toivon mukaan näistä uusista lupauksista kuullaan jo tulevana vuonna.

Vuosi 2010 tulee olemaan hieman rauhallisempi, jokusia näyttelyitä ainakin suunnitteilla ja uusia pentuloisia toivon mukaan saamme myös.

Toivotamme kaikille oikein hyvää ja onnekasta Uutta Vuotta 2010.